Home » Sport » Nimeni nu are viață ușoară în Liga a V-a. Primele clasate au un avantaj mult prea fragil pentru a se culca pe o ureche

Nimeni nu are viață ușoară în Liga a V-a. Primele clasate au un avantaj mult prea fragil pentru a se culca pe o ureche

Duminică, iubitorii de fotbal din județul Vaslui au avut parte de partide încinse, care i-au ținut cu sufletul la gura pană la fluierul final. Doar în două partide din zece câștigătoarele și-au asigurat cele trei puncte încă de la pauză. Încă o dată am putut asista la o avalanșă de goluri, nu mai puțin de 65. Seria I a fost ca și etapa trecută cea mai ofertantă, cu 33 de goluri marcate în cadrul celor patru partide disputate. În Seria II s-au marcat 19 de goluri, în tot atâtea meciuri. Iar În cele două meciuri din cadrul Seriei III mingea a fost trimisă în plasă de 13 ori. Gazdele au învins de cinci ori, iar oaspeții doar de patru. Un meci s-a terminat la egalitate. Gazdele au cules laurii în toate partidele disputate în seria I. În timp ce avantajul terenului propriu nu s-a văzut în Seria a ÎI-a unde oaspeții au învins de trei ori.

viitorul-rebricea

Viitorul Rebricea

Racova Pușcași și Viitorul Rebricea au confirmat formă bună din debutul sezonului și sunt neînvinse pană acum în Seria I Vaslui Vest. Au câte 16 puncte după cinci victorii și o remiză în meciul direct. Racova Pușcași a învins pe teren propriu SMART Negrești, scor 5 – 2. Meciul a fost echilibrat în prima parte și a confirmat statutul de derby. În partea secundă însă gazdele și-au făcut meciul ușor, s-au dezlănțuit și au reușit să câștige toate punctele puse în joc. Viitorul Rebricea a obținut și ea cele trei puncte cu Avântul Zăpodeni scor 3 – 2. Și-a adjudecat victoria în partea secundă, după ce la pauză scorul era 1 – 1. Oaspeții au făcut încă un meci bun în ciuda faptului că ocupă ultima poziție, după ce etapă trecută au fost învinși tot în extremis de cealaltă pretendentă la câștigarea Seriei I. Cele două formații sunt la patru puncte de următoarea clasată. Inter Sport Vaslui a profitat de pasul greșit al negreștenilor și ocupă ultima poziție a podiumului, cu 12 puncte. A învins în deplasare la Vulturul Bălteni, scor 8 – 4. Meciul a fost unul extrem de disputat în prima repriză, la finalul căreia gazdele aveau avantaj minim, scor 2- 1. În partea a doua au fost însă mai lucizi și au dominat copios disputa, pentru a scăpa de emoțiile ultimelor minute. Vulturul Bălteni a reușit a doua victorie din campionat, scor 7 – 2 cu SC 2000 Lipovăț. Cu șase puncte ocupă locul șase, la egalitate cu Voința Ștefan cel Mare dar cu un golaveraj mai slab.

Cap de afiș duminică va fi confruntarea dintre ocupantele locurilor doi și patru. SMART Negrești primește vizita celor de la Viitorul Rebricea și are nevoie de o victorie pentru a reveni pe podium. Liderul Racova Pușcași primește vizita formației Voința Ștefan cel Mare, ocupanta locului cinci. Inter Sport Vaslui așteaptă un pas greșit al primelor două clasate pentru a micșora diferența la un punct. Va trebui să și învingă în meciul pe care îl va disputa în deplasare la SC 2000 Lipovăț. Lanternă roșie Avântul Zăpodeni speră să obțină primul succes din această stagiune, pe teren propriu, cu Vulturul Bălteni.

avantul-solesti

Avântul Solești

Beneficiara ultimei etape a Seriei II Vaslui a fost Avântul Solești, care a dispus de Dinamic Boțești cu 3 – 1 și a urcat pe locul doi, cu 10 puncte. Aceasta a profitat de faptul că Viitorul Văleni a remizat cu liderul Flacăra Muntenii de Sus, scor 2 – 2. S-a apropiat astfel la doar patru puncte de fotoliul de lider. FC Ghergheleu ocupă locul patru și a rămas cu nouă puncte după ce a fost învinsă de Victoria 2013 Muntenii de Jos cu 5 – 1. FC Rapid Brodoc a rămas cu șapte puncte și ocupă locul șase după ce a pierdut cu 1 – 4 disputa cu lanterna roșie Star Tătărani.

În etapa viitoare are loc derby-ul dintre Avântul Solești și FC Ghergheleu, ocupantele locurilor doi și patru. Liderul Flacăra Muntenii de Sus dă piept cu FC Rapid Brodoc, iar Viitorul Văleni joacă în deplasare la Victoria 2013 Muntenii de Jos. Dinamic Boțești și Star Tătărani, cu câte patru puncte, caută să evadeze din subsolul clasamentului după meciul direct.

avantul-bacani

Avântul Băcani

FDR Tutova are doisprezece puncte după ce a dispus de FC Vinderei cu 4 – 3 și este liderul Seriei III Bârlad. Prima clasată nu a cunoscut până acum gustul înfrângerii și are un meci mai puțin disputat față de următoarea clasată. Steaua Ivești a reușit și ea o victorie, scor 4 – 2 cu Unirea Alexandru Vlahuță și are nouă puncte. Locul trei este ocupat de Avântul Băcăni care are șase puncte, iar FC Vinderei și Unirea Alexandru Vlahuță au câte trei. În etapa a șaptea are loc derby-ul locurilor unu și trei, între FDR Tutova și Avântul Băcăni. Avântul Băcăni are șansa de a urca pe locul doi, dacă învinge în deplasare la FDR Tutova. Steaua Ivești stă. (George PROCA)

About Tehno Redactor