Home » Social » Patru copii, abandonați de mamă și neglijați sever, agresați fizic și psihic de tată, au refuzat să-și părăsească familia

Patru copii, abandonați de mamă și neglijați sever, agresați fizic și psihic de tată, au refuzat să-și părăsească familia

Patru frați cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani, din comuna Șuletea, abandonați de mamă și ulterior neglijați sever și agresați fizic și psihic de tată, nu au fost putut fi scoși din familie de către un executor judecătoresc, în baza unei ordonanțe președințiale, după ce copiii au refuzat să-și părăsească locuința.

Un executor judecătoresc nu a putut scoate din familie, în baza unei ordonanțe președințiale emise la solicitarea Direcției pentru Protecția Copilului, patru frați cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani, care erau neglijați sever și agresați fizic și psihic de către tatăl lor. Autoritățile statului au solicitat în instanță preluarea în regim de urgență a copiilor întrucât s-a constatat, în urma sesizării făcută de către Primăria Șuletea, că cei patru frați au fost abandonați de către mama lor, fiind victimele unor abuzuri din partea tatălui.

În urma evaluării de specialitate, s-a constatat o situație de risc major pentru minori, pe fondul neglijării părintești și a abuzurilor fizice și psihice. În consecință, s-a solicitat în instanță emiterea unei ordonanțe președințiale de preluare a copiilor în regim de urgență, cerere acceptată de către Judecătoria Bârlad. Însă, aceasta nu a putut fi pusă în aplicare întrucât minorii s-ar fi opus, drept conferit de Codul Civil. În consecință, se va face o nouă solicitare în instanță prin care să se stabilească ce măsuri pot fi luate în această situație”, a declarat responsabilul mass-media al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ela Popa.

Cazul familiei din Șuletea se află de mai mulți ani în atenția autorităților statului, după ce cei patru copii au ajuns cu mama lor de trei ori în Centrul Maternal Bârlad, în urma abuzurilor fizice și psihice la care erau supuși de către tatălui lor. De altfel, bărbatul este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru violență în familie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: