Home » Justitie » Bârlădean, membru într-o rețea infracțională ce clona carduri!

Bârlădean, membru într-o rețea infracțională ce clona carduri!

Irinel Ionel Stafie a fost arestat de polițiștii vasluieni și urmează să fie extrădat autorităților judiciare din Italia care au emis pe numele său un mandat european de arestare.

Un bârlădean în vârstă de 38 de ani – Irinel Ionel Stafie – a încăput pe mâna oamenilor legii și riscă să petreacă ani buni după gratii din cauză că este acuzat că a făcut parte dintr-o rețea infracțională specializată pe criminalitate informatică.

Ionel Stafie

Ionel Stafie

Autoritățile judiciare din Italia sunt cele care au emis un mandat european de arestare pe numele lui Stafie, pe care îl acuză că a comis mai multe infracțiuni: participare la un grup criminal organizat, criminalitate informatică, falsificare de mijloace de plată, falsificare de acte oficiale și uz de acte oficiale falsificate. Potrivit anchetatorilor, rețeaua acționa pe teritoriul Italiei, Angliei, Germaniei și României.

”Bărbatul este bănuit că, în perioada 2014-2016, împreună cu alte persoane, ar fi constituit un grup organizat în scopul de a comite delicte de fabricare și deținere de carduri de credit false, delicte de fraudă informatică, delicte de furt și delicte de falsificare de documente”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Așa se face că pe 2 noiembrie Stafie a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vaslui, care l-au ”săltat” de la domiciliul său din Bârlad. Suspectul a fost transportat imediat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Ieri, 3 noiembrie, magistrații Curții de Apel Iași au confirmat mandatul european de arestare și au decis demararea procedurilor de predare către autoritățile judiciare italiene.

Pentru depistarea suspectului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: