Home » Justitie » Căruțașii, luați la bani mărunți de polițiști

Căruțașii, luați la bani mărunți de polițiști

Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Negrești au organizat miercuri, pe raza comunelor arondate orașului Negrești, acțiuni pentru conștientizarea participanților la trafic, și în special a căruțașilor, cu privire la importanța și obligativitatea respectării normelor rutiere.

Au verificat peste 40 de căruțași, care au fost informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte când se deplasează cu vehiculele pe drumurile publice. Polițiștii i-au informat și cu privire la riscurile care apar atunci când nu respectă legislația în vigoare. Alți 14 căruțași care au fost identificați în timp ce conduceau vehicule cu tracțiune animală neechipate corespunzător sau fiind sub influența băuturilor alcoolice au fost sancționați de polițiști.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au continuat astfel activitățile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în cadrul campaniei „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresată proprietarilor/deținătorilor de animale din județul Vaslui.

Conducătorii autovehiculelor cu tracțiune animală au obligația de a nu conduce vehiculul când se află sub influența alcoolului. Să conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru ei și ceilalți participanți la trafic. Să nu oprească sau să staționeze pe partea carosabilă a drumului public. De la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante și fără ca vehiculul să aibă în partea din față un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roșie, amplasate pe partea laterală stângă. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: