Home » Administratie » DNA a început urmărirea penală față de Adrian Porumboiu, în celebrul dosar de retrocedări ilegale de terenuri

DNA a început urmărirea penală față de Adrian Porumboiu, în celebrul dosar de retrocedări ilegale de terenuri

Omul de afaceri Adrian Porumboiu este urmărit penal într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, în care fostul arbitru internațional este acuzat de instigare la abuz în serviciu, într-un dosar de retrocedări ilegale de terenuri, în care alte 61 de persoane sunt urmărite penal.

Direcția Națională Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale față de Adrian Porumboiu, în dosarul de corupție în care se fac cercetări față de alte 61 de persoane, printre care Gheorghe Nețoiu, foști șefi ai Prefecturii Vaslui și mai mulți primari și secretari de primării. Fostul arbitru internațional este acuzat de procurorii anticorupție de comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, în speța privind retrocedarea ilegală a peste 750 de hectare de teren către foști proprietari care, ulterior, ar fi fost constrânși să vândă către Gheorghe Nețoiu la prețuri sub cele ale pieții.

Omul de afaceri vasluian se consideră nevinovat și susține că nu are nicio implicare în acest dosar. ”Nu am niciun fel de problemă sau implicare în această speță. Cum puteam să fiu instigator, să i se dea teren lui Nețoiu, când eu eram unul din cumpărătorii de teren din județ?! Este un nonsens. Dar, eram mort dacă nu exista nicio suspiciune față de mine. Dă bine să apară că Porumboiu este urmărit penal. Oricum, mi se pare de domeniul fantasticului să fiu argat și instigator pentru Nețoiu”, a declarat Adrian Porumboiu.

Dosarul în care s-a început urmărirea penală față de fostul arbitru internațional este același care l-a scos din politică și pe senatorul Dan Marian, acuzat, de asemenea, că ar fi instigat la abuz în serviciu pe șefii Prefecturii Vaslui să retrocedeze ilegal terenuri pe amplasamentul fostei societăți Vidișamp SA Huși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor