Home » Sanatate » Numărul virozelor respiratorii și a pneumoniilor aproape s-a dublat, pe fondul răcirii accentuate a vremii

Numărul virozelor respiratorii și a pneumoniilor aproape s-a dublat, pe fondul răcirii accentuate a vremii

Numărul virozelor respiratorii și a pneumoniilor înregistrate oficial în județ aproape s-a dublat în ultima săptămână, pe fondul răcirii accentuate a vremii, majoritatea cazurilor, din cele peste 1.400 raportate oficial, fiind la copii, care frecventează colectivități.

Temperaturile scăzute din ultima perioadă își pune amprenta asupra stării de sănătate a populației din județ. Drept dovadă, numai în ultima săptămână, peste 1.200 de persoane din județ au fost diagnosticate cu diverse forme de viroze respiratorii, în timp ce alți 219 vasluieni s-au îmbolnăvit de pneumonie. Comparativ cu perioada anterioară de monitorizare, numărul cazurilor aproape s-a dublat, în special pe fondul răcirii accentuate a vremii, spun specialiștii.

Într-adevăr, scăderea accentuată a temperaturilor, combinat cu aerul umed, au condus la creșterea semnificativă a numărului de viroze respiratorii. Cei mai afectați de aceste schimbări ale vremii sunt copiii, motiv pentru care părinții ar trebui să fie mult mai precauți pentru a preveni astfel îmbolnăvirea celor mici”, a declarat medicul de familie Elena Neacșu.

Din cele 1.217 cazuri de viroze respiratorii și pneumonii raportate de medicii de familie, 757 sunt la copii cu vârste sub 14 ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: