Home » Sport » Bârlădeanul Alexandru Miron a reușit să obțină un nou record național la Campionatul Mondial de Atletism pentru Seniori din Australia

Bârlădeanul Alexandru Miron a reușit să obțină un nou record național la Campionatul Mondial de Atletism pentru Seniori din Australia

Atletul bârlădean Alexandru Miron a reușit să se claseze pe locul VII la săritura în înălțime, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism pentru Veterani (Seniori) desfășurat în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie la Perth (Australia).

miron-alexandru-2Alexandru Miron, în vârstă de 61 de ani, declara pentru Est News înainte de concurs că-și propune să se claseze cel puțin pe locul 10, întrucât starea sa de sănătate nu i-a permis să se antreneze în mod intensiv. A concurat pe data de 5 noiembrie și a reușit să se mobilizeze și să ocupe locul VII.

Am reușit să stabilesc un nou record național la săritura în înălțime, cu 1,45 m, față de vechiul record de 1,41 m, obținut anul trecut la Lyon. Am ratat medalia de bronz la o încercare, adică am ratat foarte finuț săritura de 1,50 m, dar asta e competiția. La un campionat mondial cum este cel din Australia concurează cei mai buni atleți din lume. Alături de mine s-au mai înscris în concurs și alți 13, din care trei s-au accidentat, lucru destul de obișnuit în astfel de concursuri”, ne-a declarat Alexandru Miron.

La Campionatul Mondial de la Perth au participat peste 4.000 de competitori cu vârste între 35 și 99 de ani. Organizarea a fost impecabilă, pentru că sportul în Australia este luat foarte în serios. Perseverentul atlet bârlădean a mai spus că se va mai antrena corespunzător în următoarea perioadă pentru că dorește să facă o figură frumoasă la anul, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism în Sală, destinat tot seniorilor, competiție care va avea loc în martie 2017, în Coreea de Sud. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: