Home » Sport » Sportivii de la Miyagi Dojo și-au spulberat adversarii la Cupa României la Submission și Knock-Down

Sportivii de la Miyagi Dojo și-au spulberat adversarii la Cupa României la Submission și Knock-Down

Miyagi Dojo Bârlad a cules încă o dată laurii și a obținut nu mai puțin de 21 de medalii după ce a participat sâmbătă la Cupa României la Submission si Knock-Down. La evenimentul care a fost organizat sub egida Federației Române de Kempo, bârlădenii au obținut șapte medalii de aur, cinci de argint și nouă de bronz. Pe prima treaptă a podiumului s-au clasat Ionuț Huean, Fabian Radu, Rareș – Ștefan Mârzac (Duracell), Sebastian Bîclea, Elena Jidănașu, Andra Carmen Catană și Diana Bîclea. Au obținut locul doi Andrei Pasat, Maria Pavel, Oprea Teodora, Laura Sârbu și Andra Carmen Catană (a luptat la două categorii). Rezultate deosebite au obținut și Ciprian Negară, Radu Pascu, Tache Radu, Robert Purice, Dănuț Constantinescu, Lorena Moise, Elena Munteanu, Maria Munteanu și Mădălina Barbu, care au luat bronzul.

manta_gabrielSportivii mei s-au comportat peste așteptări, sunt mândru de toți, de modul în care s-au comportat. Debutanții au luptat fantastic de bine, și-au dorit mult să se afirme și asta i-a motivat foarte mult. Au învins sportivi cu ștate vechi, într-o competiție al cărei nivel este foarte ridicat și crește an de an. Am avut adversari foarte buni, iar dacă nu dai totul în pregătire faci acest sport degeaba. Noi nu mergem să facem figurație, la fiecare competiție ne-am întors cu aur. Rareș Mârzac este campion mondial și mai avem doi vicecampioni mondiali și un loc trei. Am tot respectul față de sportivii mei, dar și față de părinți și toți cei care ne susțin”, ne-a declarat sensei Gabriel Manta.

Este posibil să participe la Campionatul European

Miyagi Dojo așteaptă răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului pentru a vedea dacă va participa pe 1 decembrie la Campionatul European de la Budapesta (Ungaria). Dacă vor primi confirmarea, șase sportivi de la clubul bârlădean vor face deplasarea. E posibil ca Federația Română de Kempo să nu primească girul ministerului pentru că nu reprezintă o disciplină olimpică. La inițiativa ministrului sportului românesc, Elisabeta Lipă, mai multe federații sportive naționale vor fi excluse de la finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului, asa cum rezultă din proiectul de act normativ privind modificarea și completarea legii educației fizice și sportului postat pe site-ul oficial MTS, www.mts.ro. Lipă își dorește modificarea de urgență a legii educației fizice și sportului, astfel: „Federațiile sportive, care pot funcționa la discipline sportive/ramuri de sport a căror practicare este oficial recunoscută în România, dar care nu îndeplinesc condițiile pentru a fi federație sportivă națională (n.r.- federațiile neolimpice), nu mai au calitatea de utilitate publică și de interes național și nu pot accesa fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Tineretului și Sportului” (art. 34: b). Mai mult decât atât, în cadrul aceleiași legi, Elisabeta Lipă propune desființarea secțiilor neolimpice din cadrul cluburilor departamentale, care nu vor mai avea astfel dreptul legal de a înființa secții pentru aceste sporturi, indiferent de numărul de copii și tineri care le practică. Conform noii legi, printre federațiile care vor fi afectate, care teoretic n-ar mai prinde finanțare de la bugetul de stat, s-ar număra: Arte Marțiale, Culturism și Fitness, Fotbal Tenis, Karate Kyokushin, Karate Tradițional, Kempo, Powerlifting, Scrabble, Go, Taekwondo ITF, Aikido, Vovinam viet-vo-dao! Nu vor primi finanțare de la bugetul de stat atât timp cât nu se vor transforma în departamente în cadrul unor federații apropiate ca stil și recunoscute de CIO. Spre exemplu, Comitetul Internațional Olimpic recunoaște World Karate Federation (WKF). (George PROCA)

About Tehno Redactor