Home » Sport » Bârlădenii se duelează pentru Cupa Regelui

Bârlădenii se duelează pentru Cupa Regelui

Bârlădenii Cristian Chirică, Alexandru Țiglă și Alexandru Bucur au prima șansă la cucerirea Cupei Regelui. Echipa la care aceștia evoluează, Știința Baia Mare, s-a impus cu 38 – 7 pe terenul celor de la CSM Olimpia, în etapa a VI-a din Cupa Regelui. Grație punctului bonus obținut în urma marcării a șase eseuri, a trecut pe prima poziție a clasamentului, devansându-le pe Timișoara Saracens, respectiv Steaua București.

Bârlădenii își fac simțită prezența și în loturile celorlalte echipe de pe podium. La Steaua București evoluează Bogdan Doroftei, Ionuț Niacșu și Robert Neagu. Timișorenii apelează cu încredere la serviciile lui Vlad Zaharia. Nu mai puțin de zece bârlădeni dispută însă cele mai importante competiții rugbistice la nivel național. În lotul lui Dinamo se regăsește Ionuț Balaban, iar alți doi bârlădeni evoluează pentru Poli Iași. Este vorba despre Vasile Bălan și Andrei Toader.

Partida a început echilibrat și până în minutul 25 nu s-a înregistrat nicio modificare a rezultatului, apoi Samoa Luke și Taliauli Sikuea au depășit defensiva tigrilor pentru două eseuri, ambele transformate de Samoa Luke, astfel zimbrii desprinzându-se la un ecart de 14 puncte.

Înainte de pauză Marian Ispir a găsit breșă din apărarea băimărenilor, eseul transformat de Daniel Faasen stabilind și rezultatul pauzei, Știința Baia Mare fiind nevoită să înceapă repriza secundă în inferioritate numerică, după ce Florin Bardașu a văzut cartonașul galben. În ciuda acestui impediment elevii lui Eugen Apjok au forțat imediat după reluare, când într-un interval de trei minute au marcat două încercări, autori Constantin Pristăvită și Adrian Apostol, astfel asigurându-și punctul bonus ofensiv.

Mtya Dumani a fost eliminat definit cu cartonaș roșu în minutul 53 și se părea că bucureștenii vor putea reveni în joc însă până la final tot zimbrii au fost cei care au marcat alte două încercări, reușitele fiind semnate de Florina Roșu și Taliauli Sikuea.

În ultima etapă Știința Baia Mare urmează să evolueze pe Arena Zimbrilor cu Dinamo București, echipa care a învins etapa trecută formația U Cluj. Pe stadionul Florea Dumitrache, bucureștenii au câștigat cu rezultatul de 34-22 și au urcat în clasament grație punctului bonus ofensiv.

În etapa a VI-a contând pentru Cupa Regelui, pe stadionul Tepro, Timișoara Saracens a învins Politehnica Iași, cu 22 – 0. Replica dârză a ieșenilor și lipsa mai multor titulari din echipa lui Heikell Grianger i-a privat pe învingători de obținerea punctului bonus ofensiv.

Timișoara Saracens va întâlni în etapa a șaptea pe CSM Olimpia București, iar CSA Steaua București va da piept cu Politehnica Iași. (George PROCA)

About Tehno Redactor