Home » Social » 68 de salariați ai unei fabrici din Huși, învățați cum să intervină în cazul violenței intrafamiliale

68 de salariați ai unei fabrici din Huși, învățați cum să intervină în cazul violenței intrafamiliale

Un număr de 68 de salariați ai unei fabrici de încălțăminte din Husi au fost informați de către reprezentanții Protecției Copilului, Poliției și Jandarmeriei cu privire la violența intrafamilială, modalități de prevenire și de sprijin legal și specializat atunci când situația o impune.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, alături de cadre ale Inspectoratului de Poliție a Județului Vaslui și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au desfășurat o activitate de informare la o unitate comercială de producție a încălțămintei din municipiul Huși, în cadrul campaniei ”Destul! Ai curaj…să spui ”NU” când sufletul îți este mai vânăt decât trupul”. Specialiștii celor trei instituții au diseminat informații cu privire la problematica violenței intrafamiliale, modalități de prevenire și de sprijin legal și specializat în rândul a 68 de persoane angajate la societatea respectivă.

”Activitatea s-a dovedit a fi de interes pentru participanți, dată fiind dimensiunea fenomenului violenței intrafamiliale în societate. Considerăm că obiectivele de informare și conștientizare au fost atinse, iar cele 68 de persoane vor purta mesajul nostru mai departe, alăturându-se demersului comun de diminuare a cazurilor de gen”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Campania ”Destul! Ai curaj…să spui ”NU” când sufletul îți este mai vânăt decât trupul” se derulează pe tot parcursul lunii noiembrie și vizează o serie de activități formale și informale tematice, care au drept scop prevenirea și combaterea violenței intrafamiliale și sprijinirea victimelor colaterale sau directe ale formelor de violență în familie/copiii acestor familii, cei profund afectați de această problematică în toate planurile dezvoltării lor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: