Home » Sport » „Budokan” Vaslui a cucerit podiumul Cupei României de Submission și Knockdown

„Budokan” Vaslui a cucerit podiumul Cupei României de Submission și Knockdown

Clubul Sportiv „Budokan Vaslui” a reușit rezultate extraordinare sâmbătă la Cupa României de Submission și Knockdown, unde au obținut nu mai puțin de 15 medalii. Participarea vasluienilor la București, cu un lot de 13 sportivi, a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Consiliul Local Vaslui, prin intermediul proiectului „C.S. BUDOKAN Vaslui – deschide drumul sportivilor vasluieni spre competițiile naționale de arte marțiale”.

Alexandru – Iulian Moroșanu și Mihail – Paraschiv au obținut locul I la submission. Cel din urmă s-a clasat pe podium și la knockdown, unde a obținut locul III. S-au clasat pe locul II la submission Sophia – Adela Diaconu, Ștefania Procovanu și Alexandru Asofiei. Ultimul a obținut și locul III la knockdown. Pe locul III la submission s-au clasat Cosmin – Ștefan Corogianu, Gabriel – Oliver Boariu, Rareș – Ștefan Pavel, Vlad – Cristian Simpetru, Ștefan Ocneanu, Andrei – Ștefan Tomozei, Agnes – Adriana Postu și Anda – Narcisa Mititelu.

Din acest an am început să participam cu sportivii și la probele de full-contact, aceasta fiind prima competiție la care au început să apară și primele rezultate. Am reușit să ne clasăm de două ori pe podium la proba de knockdown. Ne pregătim de următoarea provocare, Cupa Federației Romane de Kaisendo, de pe 19 noiembrie. Anul trecut am participat cu opt sportivi și am avut evoluții bune, cu multe clasări pe podium. Acum mergem cu 13 și urmărim să urcăm de cât mai multe ori pe primul loc al podiumului. E greu pentru că ne deplasăm la Bucuresti, lucru pe care l-am mai făcut și acum două săptămâni când am avut acolo un stagiu de pregătire. E destul de obositor și ca să evităm cheltuielile ridicate plecăm noaptea. Copiii se călesc însă așa, iar dacă își doresc foarte mult pot învinge un adversar care este mai odihnit. Le urez mult succes!”, a declarat pentru Est News sensei Maricel Tăbăcaru.

Opt ani plini de pasiune și disciplină

budokan-vaslui1Activitatea clubului a început in 2008 și sensei Tăbăcaru a perseverat an de an din dorința de a duce mai departe învățăturile pe care le-a dobândit în artele marțiale. Dorința copiilor de a învăța, determinarea lor l-au făcut să meargă mai departe și să pună pasiune în ceea ce face. Cei care vor să practice însă această disciplină trebuie să o facă din motivele corecte: “Această activitate le face foarte bine din punct de vedere al sănătății fizice, dar ei își însușesc și disciplina prin participarea la antrenamente. Treptat au parte de autocontrol, își controlează emoțiile și nu reacționează violent, lucru care îi va ajuta să depășească orice provocare în viață. Cei care vin aici o fac pentru autoapărare, urmăresc permanent dacă există manifestări antisociale și nu tolerez un comportament agresiv”, ne-a mai declarat Tăbăcaru.

Marea provocarea: campioni europeni și mondiali

După atâtea realizări, sute de medalii obținute și copii care au crescut frumos sub îndrumarea sa, sensei mai are o dorință care a rămas neatinsă. Clubul nu a participat până acum la competiții internaționale, deși în ultimii ani valoarea lotului a crescut considerabil. ”Încă nu am avut această împlinire, dar am încredere că sportivii mei pot face față și vom obține în curând rezultatele mult dorite, atât la nivel european, cat și mondial. Pentru a atinge excelența în artele marțiale, esențial este să ai caracter și să te depășești pe tine însuți”, a completat acesta.

budokan-vaslui2Pentru ca sportivii săi să evolueze, acesta refuză ideea de a participa doar la competițiile de nivel național, care au loc o singură dată pe an. Organizează astfel în fiecare an turneul de arte marțiale All Style “Budo Shiai Daimyo”. E un avantaj pentru sportivii vasluieni care au șanse mai multe să întâlnească un adversar redutabil. Întrecerea devine mult mai disputată și toți au șansa de a-și lua revanșa, de a demonstra că o înfrângere din cadrul competițiilor naționale a fost o întâmplare. Un sportiv mai slab are totodată șansa prin întâlniri repetate cu adversari puternici să își ridice nivelul și să obțină rezultate în competițiile de prim rang. Luna trecută, în sala de sport a Liceului „Ion Mincu”, a avut loc ce-a de-a treia ediție a competiției. Dacă în primul an a avut loc la nivel zonal, acum s-a bucurat și de prezența cluburilor din județele Bacău și Iași. Au participat 100 de sportivi, dublu față de începutul timid din 2014. Vasluienii sunt entuziasmați de tehnicile practicate în cadrul acestui sport și vor să se alăture clubului de fiecare dată când au ocazia de a asista la competiții și antrenamente. Dar ca să ajungi la un anumit nivel este foarte multa muncă în spate și din păcate cei mai mulți nu sunt dispuși să facă acest efort. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: