Home » Social » Poți câștiga bani pentru școala ta dacă te educi financiar

Poți câștiga bani pentru școala ta dacă te educi financiar

Vasluienii pot sprijini liceele din județ cu până la 10.000 de euro, dacă urmează un training online gratuit de educație financiară și e-commerce.

La cea de-a patra editie a competitiei naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta” pot participa elevi cu vârsta mai mare de 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unității de învățământ. Participanții pot opta pentru unul dintre cele două traininguri disponibile la adresa www.banipentruscoalata.rosau le pot urma pe amândouă în perioada 5 noiembrie 2016, ora 00:00 – 17 decembrie 2016, ora 23:59. Săptămânal, pe site-ul concursului va fi anunțat clasamentul provizoriu al liceelor pe site-ul competiției.

Fiecare liceu este înregistrat automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare elev, profesor, părinte sau prieten care urmează trainingul online și completează testul de verificare a cunoștințelor. Instituția de învățământ cu cel mai mare număr de cursanți va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea școlii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale. Se vor acorda patru premii: unul pentru școlile mari, în limita a 10.000 de euro, și trei premii pentru școlile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susținători fiecare. Validarea instituției de învățământ câștigătoare va avea loc în perioada 1-3 februarie 2017.

Competiția “Bani pentru școala ta!” este organizată de JA România și face parte din programele de educație financiară și e-commerce BaniIQ și Banii pe net, programe de educație financiară realizate împreună diferite bănci, ce au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resurse financiare și de a lua decizii responsabile.

În ediția precedentă, peste 25.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au intrat în competiție, unde au avut acces la informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (trainingul BaniIQ), dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (trainingul Baniipenet). Câștigătoarele edițiilor precedente la categoria școli mari sunt Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, Colegiul Național Ion Luca Caragiale din București și Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleșd din Bihor. La categoria școli medii sau mici, edițiile precedente ale competiției au fost câștigate de Liceul Teoretic Callatis din Constanța, Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea și de Colegiul Național Avram Iancu Ștei din Bihor.

Mai multe informații despre competiție, traininguri, premiu și regulament de participare găsiți pe www.banipentruscoalata.ro, precum și pe pagina de facebook a organizatorilor. Junior Achievement România este o organizație non-profit, cu misiunea de a dezvolta în România programele internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. În prezent, 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de peste 200.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționele și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vești bune din satele vasluiene. Criza COVID-19 nu a crescut numărul asistaților social

Numărul asistaților social continuă să scadă în județul Vaslui. ...

În timp ce sporul natural al populației este negativ, Vasluiul are în plată tot mai multe alocații de stat

Numărul beneficiarilor de alocație de stat din județul Vaslui ...

Inspecția Muncii Vaslui a taxat cu amenzi și avertismente firmele din sectorul confecțiilor

În prima jumătate a lunii iunie, Inspectoratul Teritorial de ...