Home » Social » Cei șase copii ai gravidei bătută de concubin și a cărui făt a murit au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului

Cei șase copii ai gravidei bătută de concubin și a cărui făt a murit au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului

Cei șase copii, cu vârste cuprinse între doi și 11 ani, ai gravidei bătută de concubin și a cărui făt a murit din cauza loviturilor, au fost preluați de către Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui pentru a fi securizați, majoritatea în centre de plasament.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit, în regim de urgență, în cazul celor șase copii ai femeii însărcinată care a ajuns în stare gravă la spital, cu fătul mort, după ce a fost bătută de concubin. Astfel, cei șase frați, cu vârste cuprinse între doi și 11 ani, au fost preluați de la locuința bărbatului din Codăești, unde rămăseseră în grija unei bunici de 77 de ani, și, cu o singură excepție, internați în centre de plasament. Cel mai mic dintre copii a fost dat în plasament familial la un asistent maternal profesionist, ținând cont de vârsta prea mică a acestuia.

Având în vedere situația de risc existentă, s-a identificat o soluție de securizare a copiilor, cu caracter temporar. După stabilizarea mamei minorilor și externarea acesteia din spital, se va realiza o evaluare detaliată a cazului, în funcție de care se vor lua măsurile necesare în interesul superior al copiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În cursul după-amiezii de miercuri, magistrații Judecătoriei Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pe numele tatălui copiilor, pe o perioadă de 30 de zile, pentru vătămarea fătului și violență în familie. Bărbatul este acuzat că și-a lovit concubina peste abdomen cu coada unei coase, cu scopul de a-i omorât femeii fătul de 27 de săptămâni. În plus, anchetatorii au indicii că agresorul i-ar fi băgat concubinei sale un levier în uter, pentru a-i ucide fătul pe motiv că viitorul copil nu ar fi al său. De altfel, medicii au diagnosticat-o pe femeie, pe lângă traumatism abdominal, cu ”hematom vulvo-perineal post traumatic”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: