Home » Administratie » Peste 390.000 de alegători, așteptați la urne în județ, unde vor funcționa 525 secții de votare

Peste 390.000 de alegători, așteptați la urne în județ, unde vor funcționa 525 secții de votare

Peste 390.000 de alegători sunt așteptați la urme în județ la alegerile parlamentare din 11 decembrie, urmând ca aceștia să voteze în una din cele 527 de secții care vor funcționa în 81 de comune și cinci orașe.

Numărul alegătorilor cu drept de vot din județul nostru pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie este de 392.698 de persoane, cu 3.500 mai mulți ca la alegerile din iunie. Ca și atunci, cei mai mulți votanți, respectiv peste 20%, vor fi în Vaslui, unde în listele electorale sunt prinși și numeroși cetățeni din Republica Moldova, care și-au făcut mutație pentru a putea lucra în străinătate. În consecință, și numărul secțiilor de votare a crescut cu încă două la nivelul municipiului reședință, de la 60 la 62. Astfel, la nivelul județului vor funcționa 527 secții de votare, față de 525 la alegerile locale.

”Conform calendarului pentru alegeri, s-a finalizat procedura de evaluare a ofertelor pentru contractarea serviciilor tipografice și servicii conexe privind imprimarea buletinelor de vot care se folosesc la alegerile din 11 decembrie 2016, acestea urmând a fi tipărite de către Monitorul Oficial. Vor fi tipărite câte 431.254 buletine de vot pentru Camera Deputaților și Senat”, a declarat prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan.

Astăzi a început, oficial, și campania electorală, candidații înscriși în cursa electorală având la dispoziție 602 locuri de afișaj electoral. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul pregătește proiectul pentru al doilea drum strategic. Drumul are 74 de kilometri și trece prin 9 UAT-uri

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui a demarat pregătirea ...

Cu banii economisiți din anularea zilei comunei, Primăria Hoceni a cumpărat tablete la elevi

Primăria Hoceni a achiziționat 23 de tablete pentru copiii ...

Consultare publică pentru harta de zgomot a municipiului Vaslui

Primăria Vaslui a inițiat consultarea publică în vederea finalizării ...