Home » Sanatate » Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, celebrată și la Vaslui

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, celebrată și la Vaslui

Direcția de Sănătate Publică Vaslui, prin compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, desfășoară activități de celebrare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie). Vor avea loc seminarii referitoare la importanța alimentației sănătoase în prevenirea și controlul diabetului. Acestea vor fi ținute în Centrul Civic duminică, de la ora 10:00 și la Centrul de Asistență Medico – Social Codăești marți de la 11:00. De asemenea se vor organiza activități în școli, menite a promova un stil de viața sanogen, respectiv o alimentație sănătoasă și activitate fizică.

Activitățile de celebrare pentru anul 2016, pe plan mondial, au ca sub – tema „Alimentația sănătoasă și Diabetul” și se vor desfășura sub sloganul „Acționează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”. Clubul LIONS este partener în realizarea campaniei locale, care are scopul de conștientizare a populației despre incidenta mare a diabetului, a complicațiilor, povara socio – economica, mai ales în țările slab și mediu dezvoltate, conștientizarea populației asupra rolului fiecăruia în promovarea și păstrarea propriei sănătăți, declanșarea unor acțiuni specifice și sustenabile în abordarea diabetului.

Aproape 20.000 de vasluieni bolnavi de diabet zaharat

vladaAproximativ 2 milioane de romani suferă de diabet zaharat. În ultimii ani în judetul Vaslui se constata o creștere a cazurilor de diabet zaharat luate în evidenta la nivelul cabinetelor de specialitate. „În anul 2015 au intrat în evidenta medicilor specialiști 1202 cazuri noi de diabet zaharat, din care 11 cazuri la persoane cu vârste sub 19 ani. La sfârșitul anului 2015 erau în evidenta Cabinetului de diabet, nutriție și boli metabolice 19,400 de persoane cu diabet zaharat”, a declarat pentru Est News Mihaela Vlada, director al Directiei de Sănătate Publice Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: