Home » Social » Expoziție fotografică inedită, la Bârlad. Gina Gheorghiu a expus "în stradă"

Expoziție fotografică inedită, la Bârlad. Gina Gheorghiu a expus "în stradă"

Vinerea trecută, într-o superbă zi de toamnă, bârlădenii care s-au aflat în trecere prin fața Centrului „Mihai Eminescu” s-au putut întâlni cu fotografia chiar în stradă. Expoziția „Clipe de toamnă la Bârlad” cuprinde 40 de fotografii realizate în ultimele două luni în care sunt surprinse locuri și oameni, stări și culori, cu un impact emoțional deosebit.

Autoarea expoziției este Gina Gheorghiu, fotograf și operator video în cadrul Primăriei Municipiului Bârlad. Prima sa dragoste a fost camera video, lucrând anterior la două televiziuni locale din Bârlad, dar din 2012 a început să cocheteze și cu fotografia. Din 2014, de când este angajată a Primăriei, dat fiind obiectul său de activitate, a trebuit să se perfecționeze în arta fotografică.

gina-5Am realizat că nu pot să trec indiferentă pe lângă unele imagini, simțind nevoia să le imortalizez pentru a nu le pierde. M-am gândit că doar aparatul de fotografiat mă va ajuta să le păstrez, așa că mi-am cumpărat o cameră foto profesionistă și am încercat să aflu cât mai multe dintre secretele artei fotografice, de la profesioniști. Am reușit să fur din această meserie și am observat de la zi la zi că fotografiile mele sunt tot mai reușite. Am exersat arta fotografică pozând prieteni, rude, cunoscuți. Fotografiile bucură oamenii și asta este tot ce-mi doresc”, ne-a declarat Gina Gheorghiu.

Autoarea expoziției a acceptat cu plăcere să-și prezinte fotografiile în cadrul proiectului „Artă în stradă pentru o zi”, promovat de Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, aflat la a treia expoziție în stradă.

Nu m-a obligat nimeni să expun în stradă. Este adevărat că studioul meu se află în incinta Centrului «Eminescu», dar nu asta a contat în luarea deciziei. Pur și simplu mi-am dorit ca fotografiile să fie expuse în stradă, pentru că acolo le poate vedea mai multă lume. M-am bucurat că atât de mulți oameni s-au oprit din drumul lor și le-au privit, chiar și oameni de la țară. Cred că această modalitate de expunere este foarte eficientă pentru că, din păcate, în spații închise accesul este limitat”, ne-a mai spus ambițioasa fotografă.

Gina Gheorghiu, aflată la prima experiență de acest gen, se gândește deja la o altă expoziție. Știe că poate mai mult, așa că promite ca data viitoare să demonstreze cât de mult a evoluat. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: