Home » Sport » RC Bârlad a terminat turul la două puncte de play-off

RC Bârlad a terminat turul la două puncte de play-off

Rugby Club Bârlad a avut încă o evoluție bună și a reușit cea de-a treia victorie din acest sezon al Diviziei Naționale de Seniori. A învins în deplasare la RCM Galați cu 21 – 14 și a confirmat forma bună din etapa trecută, când a umilit formația CS Mănăștur. A trecut astfel de o perioadă de criză în care a suferit trei înfrângeri consecutive în ciuda unor jocuri extrem de disputate. A fost prima victorie în deplasare a bârlădenilor, rezultat car îi plasează pe locul cinci. La sfârșitul turului aceștia sunt la două puncte de ocupanta locului trei.

În etapa a șaptea CS Năvodari și-a respectat blazonul și a învins pe teren propriu CSM Bucovina Suceava, scor 32 – 0. CS Știința Petroșani, ocupanta locului doi, a fost învinsă surprinzător de RC Stejarul Buzău, scor 8 – 12. În derby-ul etapei Stejarul Buzău a câștigat pe terenul campionilor en – titre, după o partidă extrem de disputată în care jocul inteligent al uverturii Teodor Nițu și-a spus cuvântul, acesta fiind de altfel și autorul punctelor succesului trupei lui Costică Merșoiu. La scorul de 9-3 în favoarea vizitatorilor Știința Petroșani putea să revină, după eseul lui Florin Tandea, dar buzoienii au reușit să gestioneze mai bine finalul și astfel s-a conturat rezultatul final 12-8 pentru Stejarul Buzău. CS Mănăștur a reușit și ea să răstoarne calculele hârtiei și a învins CSUAV Arad cu 14 – 7.A fost surpriza rundei în condițiile în care clujenii nu reușiseră să obțină anterior niciun succes iar arădeneii s-a impus în partidele cu RCM Galați și RC Bârlad. Chiar dacă a avut în componență nu mai puțin de 18 jucători sub 20 de ani, CS Mănăștur și-a trecut în cont prima victorie stagională, rezultat 14-7, Dan Bagacea fiind autorul unui eseu iar Emanuel Savu a trei lovituri de pedeapsă.

CS Năvodari ocupă prima poziție, cu 30 de puncte (6 bonus) după șase victorii și un singur eșec. CS Știința Petroșani are 23 (3 bonus), cu cinci mai multe decât următoarele clasate și e greu de crezut poate rata play-off-ul la sfârșitul sezonului. Pentru ultimele poziții care asigură participarea în faza următoare acompetiției se duelează trei echipe. RC Bârlad are 16 puncte (4 bonus) și trebuie recupereze o diferență de două puncte față de RC Stejarul Buzău și CSM Bucovina Suceava. Cele două echipe au însă un meci mai puțin disputat. CSUAV Arad are și ea șanse pentru play-off, cu 9 puncte și două partide mai puțin disputate. RCM Galați și CS Mănăștur, cu 8, respectiv 3 puncte au făcut până acum doar act de prezență și cel mai probabil vor fi pe ultimele poziții și la sfârșitul competiției. (George PROCA)

About Tehno Redactor