Home » Administratie » Încă o ”victimă” în comuna condamnaților: Lică Novac, fostul viceprimar de la Puiești, declarat incompatibil de către ANI

Încă o ”victimă” în comuna condamnaților: Lică Novac, fostul viceprimar de la Puiești, declarat incompatibil de către ANI

de Simona MIHĂILĂ

An foarte prost pentru Lică Novac, fostul viceprimar al comunei Puiești. Dacă începutul lui 2016 a însemnat pentru el pierderea acestei funcții (în februarie fiind destituit ca urmare a acuzațiilor că folosește mașina Serviciului de Urgență al comunei în interes personal)m iată că sfârșitul de an îi aduce vestea că ar putea pierde și funcția de consilier local pe care o ocupă în prezent.

Într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI), Novac este acuzat că în timpul mandatului de viceprimar, mai exact între 16 iunie 2015 și 29 februarie 2016, s-a aflat în stare de incompatibilitate. El a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de titular întreprindere individualã în cadrul ”Novac Licã Întreprindere Individualã”, încãlcând astfel legea care îi interzice acest drept.

Potrivit legii, calitatea de comerciant persoană fizică este incompatibilă cu funcția de viceprimar.

”Persoana fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

Puiești, comuna condamnaților

costel moraru puiestiComuna Puiești pare blestemată să fie condusă de primari sau viceprimari certați cu legea.

În primăvară, doi foști primari ai comunei, Vasile Vieru și Ioan Duca au fost condamnați la câte doi ani și zece luni închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, pentru fapte de coruptie în gestionarea fondurilor europene.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Vasile Vieru, fostul primar al comunei Puiești din perioada 2004 – 2008, alături de Ioan Stârpu, consilier loal, Ion Duca, fost primar al comunei și alte două persoane, ar fi semnat în fals un proces verbal de recepție a unor ucrări neexecutate, fiind încasate peste cinci miliarde de lei de la Agentia de Plãti, în mod injust.

Nici primarul Costel Moraru nu a scăpat de brațul legii. În 2015 el a fost trimis de ANI în fața instanței pentru incompatibilitate și conflict de interese administrativ și penal. Moraru a fost acuzat că deține un PFA pe numele său.

În plus, el a fost acuzat că, în exercitarea funcției de primar, a emis și semnat propria dispoziție de numire în funcția publicã de conducere de Secretar al Comunei Puiesti.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: