Home » Invatamant » Se poate trăi din agricultură? Câțiva elevi de la Huși au aflat răspunsul

Se poate trăi din agricultură? Câțiva elevi de la Huși au aflat răspunsul

Un număr de 25 de elevi de la Liceul Agricol Huși au fost învățați cum să trăiască practic din agricultură, după ce le-au fost oferiți gratuit, în cadrul unui proiect, câte patru stupi cu albine de care au avut grijă în ultimul an de zile.

Fundația World Vision România a lansat la nivelul județului nostru campania ”Mândru să fiu fermier”, parte a programului național ”Licee agricole – hub-uri locale pentru dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii”, în care sunt cuprinse opt licee din întreaga țară. Practic, proiectul, în care a fost inclus și Colegiul Agricol Huși, își propune formarea încă de pe băncile liceului a viitorilor fermieri, prin dezvoltarea unor proiecte, schimburi de experiență și practică directă în ferme. În această direcție, 25 de elevi hușeni au primit de la reprezentanții fundației câte patru stupi cu albine, de care s-au îngrijit în ultimul an. În plus, aceștia au fost reuniți în Clubul Apicultorilor Huși, asociație creată special pentru elevii în cauză.

În cursul zilei de miercuri, patru dintre adolescenți au fost vizitați la domiciliu pentru a vedea cum se descurcă ca mici fermieri. Scopul proiectului este de a demonstra acestor elevi că sunt oportunități în domeniul agricol fără a fi nevoiți să stea obligatoriu doar în grajd”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Iași-Vaslui al Fundației World Vision România, Oana Iliescu.

În funcție de rezultatele obținute în acest proiect pilot, alte unități de învățământ din județ ar putea fi incluse pe viitor în alte programe dedicate elevilor în domeniul agricol. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: