Home » Justitie » (Video) Miercurea neagră pe străzile Bârladului! O ambulanță răsturnată de un BMW condus de un puști, o femeie călcată de un taxi și un boschetar lovit de o mașină!

(Video) Miercurea neagră pe străzile Bârladului! O ambulanță răsturnată de un BMW condus de un puști, o femeie călcată de un taxi și un boschetar lovit de o mașină!

de Răzvan CĂLIN

Alarmant! Se înmulțește numărul accidentelor stupide pe străzile Bârladului, accidente provocate în special de șoferi tineri, teribiliști, prea puțini atenți la obligațiile pe care le au în trafic (pornind de la semnalizarea schimbării direcției de mers și până la respectarea culorii semaforului și a priorității). Ieri, în decurs de câteva ore s-au petrecut nu mai puțin de trei accidente rutiere grave, soldate cu patru victime. Asta la numai câteva zile după ce trei oameni au fost puși la pământ dintr-o singură lovitură, exact pe trecerea de pietoni, de un mucos cu permis de conducere, și după ce o ambulanță a ciocnit un autoturism imediat ce acesta s-a decis să schimbe direcția de mers.

În jurul orei 16.30, un eveniment rutier petrecut în intersecția din zona Cerbul de Aur a băgat în priză pompierii, ambulanțierii și polițiștii din localitate. Un puști din Bârlad, în vârstă de 21 de ani, aflat la volanul unui BMW, a provocat un accident teribil în urma căruia o autospecială a Stației de Ambulanță din Podu Turcului s-a răsturnat pe carosabil. Doar șansa a făcut ca echipajul de pe ambulanță – format din șofer și o asistentă medicală – să nu-și piardă viața în acest accident sau să sufere răni foarte grave. Din primele cercetări efectuate de polițiștii rutieri bârlădeni a reieșit că tânărul șofer de pe BMW circula pe strada Primăverii, către intersecția cu Bulevardul Republicii din zona Cerbul de Aur. În același timp, pe Bulevardul Republicii se deplasa autospeciala Ambulanței de la Podu Turcului, din direcția Centrul civic către sudul orașului. Ambulanțierii erau într-o misiune și se îndreptau către o intervenție la un caz în localitatea Huruiești.

”Aveam semnalele acustice și luminoase pornite. Toată lumea s-a ferit din calea noastră, mai puțin mașina BMW. Am avut noroc că nu s-a întâmplat mai grav pentru că l-am și observat din timp și am tras tare de volan ca nu cumva să-l iau direct în bot, frontal. Dar m-a prins, totuși, m-a lovit în lateral și m-a dezechilibrat. Am început să am balans, iar apoi m-am răsturnat, nu am mai avut ce face”, ne-a povestit, vizibil șocat șoferul ambulanței.

Autospeciala s-a răsturnat pe carosabil, pe o parte și puțin a lipsit ca echipajul să fie rănit foarte grav. Câțiva trecători care au asistat la accident au sărit imediat în ajutorul celor din sofer_bmw_fiolaambulanță și i-au ajutat să iasă afară prin parbrizul făcut cioburi. Din fericire, nici șoferul și nici asistenta medicală nu au suferit răni grave. Conducătorul auto a avut câteva zgârieturi la o ureche, iar asistenta a suferit câteva contuzii în zona umărului.

La fața locului au ajuns imediat mai multe echipaje de la BPR Bârlad, Detașamentul de Pompieri și Stația de Ambulanță Bârlad. Doar asistenta medicală a fost transportată la Spitalul de urgențe ”Elena Beldiman”, unde a fost supusă unor investigații medicale, după care a fost externată.

Cât privește șoferul de pe BMW, acesta a scăpat fără vreo zgârietură, însă va răspunde în fața legii pentru teribilismul său. Mai bine spus, să sperăm că va răspunde. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Polițiștii au stabilit puștiul de pe BMW se face vinovat de producerea acestui accident, intrucat a ignorat culoarea galbenă a semaforului și a forțat intrarea în Bulevardul Republicii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=epNmTBlXHLg&w=560&h=315]

Încă două accidente rutiere soldate cu victime în aceeași zi!

Cu aproximativ o oră înainte de accidentul de la Cerbul de Aur, un alt eveniment rutier grav a avut loc tot pe Bulevardul Republicii, la câteva zeci de metri depărtare, în apropiere de SC accident-confectiiConfecții SA. Accidentul pare copiat la indigo cu cel petrecut săptămâna trecută, când un autoturism condus de un tânăr inconștient, a spulberat trei oameni pe trecerea de pietoni din fața fostului Cinematograf ”Bârladul”. De această dată, este vorba despre un taximetrist, de 35 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere unei femei, în vârstă de 55 de ani, care tocmai se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Femeia a fost trântită la pământ și puțin a lipsit să nu aibă parte de o soartă și mai crudă. Echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului i-a acordat primele îngrijiri, după care a fost transportată la spitalul din localitate, fiind diagnosticată cu fractură de picior stâng și traumatism cranio-cerebral.

Al treilea accident cu victime s-a petrecut cu câteva minute înainte de cel din intersecția de la Cerbul de Aur. Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nemarcat, a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de un localnic. Pietonul neatent a scăpat doar cu câteva zgârieturi și vânătăi, fiind diagnosticat cu policontuzii.

Aceste ultime trei accidente rutiere petrecute la Bârlad continuă o serie nefastă de evenimente rutiere grave petrecute pe raza județului nostru în ultimele zile. Week-end-ul trecut s-au petrecut alte șase accidente rutiere grave, soldate cu un mort și 10 persoane rănite grav.

About Tehno Redactor

2 comments

  1. Zona confectii cerbul de aur e foarte aglomerata intersectia
    de la cerbul de aur si cea de la confectii sunt crima si pedeapsa pentru
    soferi.Primaria si cu politia rutiera trebuiau de ani buni sa faca macar in
    aceasta zona sensuri giratorii cu balize de plastic asa cum sau facut in alte
    orase.Nu face nimeni nimic si nici nu vede ca multe semafoare din oras precum
    celebrul de la biserica din centru, la trecerea spre farmacie functioneaza
    aiurea cu acel galben intermitent in timp ce dupa colt pietonii au verde.In
    alte intersectii desi virezi pe verde la dreapta te trezeste cu pietoni ce au
    si ei verde .Trezeste- te domn primar si ca primar si conducator auto de manuta
    cu niste specialisi de la rutiera faceti ordine in acest trafic plin de
    faradelelegi

  2. Stati linistiti daca a venit teo la fata locului ca si cum ambulanta nu a trecut…3000 il costa pe ala..

%d blogeri au apreciat: