Home » Justitie » Încă o ”beizadea” din Bârlad ajunge după gratii! Dumitrașcu, fiul unui instructor auto, "săltat" pentru furturi din locuință

Încă o ”beizadea” din Bârlad ajunge după gratii! Dumitrașcu, fiul unui instructor auto, "săltat" pentru furturi din locuință

Răzvan CĂLIN

Cezar Gheorghe Dumitrașcu, fiu de instructor auto și socotit unul dintre ”băieții deștepți” ai Bârladului, a fost dat pe mâna autorităților din Germania care îl acuză că a comis mai multe furturi din locuință. Individul este prieten cu Andrei Spiridon (tot odraslă de instructor auto), cel care

Cezar Dumitrascu

Cezar Dumitrascu

este cercetat pentru că a violat o elevă de la Colegiul ”Codreanu”. În urmă cu câțiva ani, cele două ”beizadele” au fost înhățate de cei de la DIICOT pentru că făceau parte dintr-o rețea de clonat carduri ce acționa și peste hotare.

În urmă cu câteva zile, o echipă de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a descins la Bârlad, unde l-a ”săltat” pe Cezar Gheorghe Dumitrașcu, în vârstă de 32 de ani, un individ căutat de oamenii legii din Germania.

Tânărul este suspectat că a comis mai multe furturi pe raza Germaniei, drept pentru care autoritățile judiciare nemțești au emis pe numele său un mandat de arestare european.

Polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vaslui au pus în aplicare acest mandat de arestare andrei-spiridoneuropeană. Tânărul din Bârlad este acuzat că a comis mai multe infracțiuni contra proprietății pe teritoriul Germaniei. Într-o primă fază, el a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Ulterior, magistrații instanței ieșene au confirmat mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania și a dat undă verde începerii operațiunilor de predare a suspectului către structurile judiciare nemțești”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În târgul Bârladului, Cezar Dumitrașcu este cunoscut drept un soi de mic ”VIP” local. Fiu de instructor auto, Cezar Dumitrașcu s-a făcut remarcat de la vârste mai fragede, adoptând o atitudine (așa zis) mai rebelă, care l-a adus de timpuriu în atenția oamenilor legii. În mai 2010, el a fost protagonistul unei întâmplări care denotă caracterul acestui individ: a circulat cu mare viteză cu mașina sa, pe contrasens, prin Bârlad, spre disperarea celorlalți participanți la trafic.

Cezar Dumitrașcu și Andrei Spiridon, ”tovarăși” de infracțiuni!

Cezar Dumitrașcu este prieten bun cu Andrei Spiridon (29 de ani), un alt ”VIP” din Bârlad, care la rândul său are un ”background” infracțional destul de însemnat. Spiridon (socotit de unii drept designer, mare creator de modă) este cercetat în momentul de față pentru că ar fi violat o elevă de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. Cei doi – Cezar Dumitrașcu și Andrei Spiridon – au mult mai multe în comun, ba inclusiv un trecut infracțional comun. În urmă cu șase ani, amândoi au fost săltați în toiul nopții de trupele speciale în cadrul unei acțiuni de anvergură derulată de Biroul Teritorial Iași al DIICOT. Ambii au fost acuzați de procurorii de la Crimă Organizată că au făcut parte dintr-o rețea infracțională bine organizată, specializată în clonarea cardurilor. Dar iată cum suna comunicatul celor de la DIICOT Iași, emis imediat după acțiunea din martie 2010.

”Gruparea a acționat în perioada 2009 – martie 2010, atât în țară (pe raza județelor Iași, Vaslui, Galați, Brăila și a Municipiului București), cât și în străinătate (Noua Zeelandă, Republica Moldova, Italia, Marea Britanie și Spania). Membrii grupării erau specializați în fabricarea sau adaptarea de echipamente electronice hardware pentru obținerea în mod fraudulos a datelor de identificare și individualizare a cardurilor bancare, precum și în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică. Echipamentele erau montate la POS-uri sau ATM-uri din județele Iași, Vaslui, Galați, Focșani, Brăila și București. Ulterior, cu ajutorul unor echipamente specializate, datele obținute erau inscripționate pe carduri „blank”, folosite pentru extragerea de sume de bani din conturile aparținând persoanelor ale căror instrumente de plată electronice au fost clonate. Inculpații au obținut însemnate câștiguri materiale prin efectuarea de retrageri neautorizate de numerar din bancomate prin folosirea de carduri bancare clonate, inscripționate cu datele informatice obținute în mod fraudulos ”.

Pe site-ul ziarului nostru (estnews.ro) puteți viziona înregistrarea video făcută de ofițerii DIICOT în 2010 cu descinderile de la Bârlad, atât Dumitrașcu, cât și Spiridon fiind doi dintre protagoniștii principali. Pe înregistrare se pot vedea cum cei doi ”jmecherași” de Bârlad nu mai sunt nici pe departe ”masculii feroce”, postură în care le plăcea să pozeze. Buimaci, șocați de acțiunea în forță a oamenilor legii, cei doi abia abia îngaimă docili cine sunt și ce vârstă au. Cel puțin în cazul lui Spiridon, imaginea este șocantă: un tânăr cu ochii în lacrimi, cu vocea gâtuită de emoție. Total diferit față de individul arogant, care la începutul anului în curs, susținea în fața anchetatorilor că el nu a violat-o pe minora elevă la Colegiul ”Codreanu”, ci doar i-a oferit o mostră din ”arta de a face dragoste”.

http://www.bzi.ro/prejudiciu-de-100-mii-lei-produs-de-falsificatorii-de-carduri-160724

Nu știm cum se face, dar până la urmă, Dumitrașcu și Spiridon au scăpat și din acest dosar. Pentru ca anul acesta, după cum se vede, amândoi să ”calce” din nou pe ”bec”. Iată, deci, cum doi tineri, socotiți drept ”odrasle” din familiile ”bune” ale Bârladului, cu ”fumuri” și ”ifose” de mari ”jmecheri”, se dovedesc a fi, până la urmă, doar niște simpli indivizi certați cu legea și bunul simț.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cum au scapat ? Intebatii pe Dumnezeii militiei , intrebati-l pe cel mai cinstit comisar patriot ,mondial ,CHELARU intrebati procurorii ,judecatorii …… CARACATITA…… ! Oare or mai fi in tara asta oameni ONESTI carora nu le e frica de SISTEM si incerca sa se faca lumina ,in bezna asta in care orbecaim de 26 de ani !

%d blogeri au apreciat: