Home » Sanatate » Managerul Spitalului Județean Vaslui: ”Mi se par aberante și duse la extrem interdicțiile de a nu fi membru de partid sau să nu ai rude în spital”

Managerul Spitalului Județean Vaslui: ”Mi se par aberante și duse la extrem interdicțiile de a nu fi membru de partid sau să nu ai rude în spital”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder, consideră că multe din modificările făcute de Guvern cu privire la condițiile de ocupare a funcției de director sunt ”aberante” și ”duse la extrem”, cum ar fi interdicțiile de a fi membru de partid sau să nu ai aibă rude în unitatea sanitară pe care o conduce.

Modificările făcute de Guvern cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să ocupe o funcție de conduce într-o unitate sanitară cu paturi sunt criticate de către managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Ana Rinder. Membru cu state vechi în PSD, directorul SJU Vaslui consideră că multe din noile reglementări ale ordonanței care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății sunt ”aberante” și ”duse la extrem”, cum ar fi interdicțiile de a fi membru de partid sau de a avea rude angajate în spital.

Mi se par aberante și duse la extrem interdicțiile de a nu fi membru de partid sau să nu ai rude în spital. Aș înțelege, să spunem, să-ți interzică să nu ai o funcție de conducere în partid, dar în nici într-un caz să fii simplu membru. Actualii tehnocrați sunt chiar atât de independenți politic? Nu înțeleg nici chestiunea cu rudele. Ce faci, îmi îngrădești dreptul de a ocupa o funcție? Îți pui soțul sau altă rudă să plece din spital ca tu să poți să te înscrii la concursul de manager?”, se întreabă Ana Rinder.

Managerul SJU Vaslui nu agreează nici ideea ca proiectul de management să fie prezentat în public, în fața medicilor, pacienților și reprezentanților comunității. ”Înțeleg ca proiectul de management să fie întocmit pe baza ideilor medicilor și a pacienților, adaptat la nevoile comunității, dar nu să fie prezentat în fața publicului. Păi o să-mi dea note un reprezentant al comunității, pe chestiuni tehnice pe care, cu siguranță, nu o să le înțeleagă?”, a conchis Ana Rinder.

În schimb, managerul spitalului din Vaslui apreciază faptul că modificarea legislativă interzice directorilor de unități sanitare să dețină firme sau să aibă activități medicale în timpul celor opt ore de program. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor