Home » Sport » Lorena Ostase a fost convocată în premieră la națională de handbal senioare a României

Lorena Ostase a fost convocată în premieră la națională de handbal senioare a României

Vasluianca Lorena Ostase este pentru prima dată în lotul lărgit al naționalei de handbal feminin senioare a României, pentru participarea la turneul final al Campionatului European din Suedia. Din cele 28 de jucătoare doar 16 vor participa, alături de antrenorii Ambros Martin, Costică Buceschi și Jaume Fort Mauri, la Campionatul European din Suedia (4 -18 decembrie). Team manager va fi Nicoleta Alexandrescu.

Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de Tineret din Rusia, 2016

Aflată în atenția lui Martin Ambros, noul selecționer al echipei naționale de handbal, pivotul Lorena Ostase va avea mult de muncă pentru a se regăsi în lotul final ce va face deplasarea în Suedia. Are concurență acerbă pe post, pe Oana Manea, Crina Pintea și Florina Chintoan, jucătoare mult mai experimentate. Cu toate astea, componența echipei slătinene crede în șansa ei. „O să fie o muncă de două ori mai mare, pentru a rămâne în lotul pentru Campionatul European. Cred că prospețimea și tinerețea pot fi un avantaj. M-am bucurat foarte mult că sunt convocată, am demonstrat că se poate, chiar dacă evoluez în eșalonul secund”, a declarat Lorena Ostase. Vasluianca a cucerit în 2014 aurul mondial cu selecționata de junioare când a fost și cel mai bun pivot al competiției. Anul acesta a cucerit și bronzul mondial cu echipa națională de tineret. A fost declarată în 2014 sportivul anului în județul Vaslui (împreună cu Sonia Vasiliu), de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Pasul acesteia spre handbal a fost făcut întâmplător: A ajuns la handbal după ce profesorul Constantin Crăciun a văzut-o jucând fotbal în spatele blocului și a întrebat-o dacă nu vrea să încerce și handbalul. Primele meciuri de handbal le-a avut astfel sub îndrumarea acestuia, la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui. Modelul ei este Ionela Stanca, medaliată în 2005 cu argint la Campionatul Mondial și în 2010 cu bronz la Campionatul European. Constănțeanca a disputat în 2010 finala Ligii Campionilor EHF și a fost semifinalistă în 2012. Are 170 de selecții la echipa națională și a reușit nu mai puțin de 326 de goluri în cupele europene.

La CE din Suedia, România va juca în grupa D, cu campioana olimpică en-titre, Rusia, campioana europeană și mondială en-titre, Norvegia, și cu Croația. Tricolorele vor jucă, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 decembrie) și cu Croația (9 decembrie). La CE din 2014, România s-a clasat pe locul nouă.

Vasluianca în vârstă de 19 ani, intrată în istoria handbalului, a fost cea mai de răsunet achiziție a celor de la CSM Slatina. A făcut pasul spre liga a II-a după un an petrecut la Unirea Slobozia. Este antrenată de Victorina Bora, la fel ca la CSM Unirea Slobozia și cu care a mai lucrat în perioada 2010 – 2015 la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. CSM Slatina și-a propus, în viitorul apropiat, să promoveze pe prima scenă handbalistică. Pentru asta a adus șapte jucătoare care anul trecut au evoluat în Liga Națională. În ultima partidă a dispus cu un scor zdrobitor, 37 – 20 de ACS Crișul Chisineu – Cris. Ocupă locul patru în Seria B a Diviziei A de handbal feminin, la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei. Are cu șase puncte mai puțin decât CSU Reșița și SC Mureșul Târgu Mureș, dar și două meciuri mai puțin disputate.

Vasluianca dispută Trofeul Carpați

Lorena Ostase este una din cele 42 de sportive care se reunesc astăzi la Cluj pentru disputarea meciurilor din Trofeul Carpați, sâmbătă și duminică. Acestea vor fi repartizate în două echipe: prima va fi condusă de Martin Ambros și Costică Buceschi, iar antrenorul principal al echipei secunde este Ion Crăciun, care va fi ajutat de Ildiko Barbu.

Cele 42 de jucătoare convocate:

Paula Ungureanu (CSM București), Denisa Dedu (Corona Brașov), Elena Voicu (HC Dunărea Brăila), Yuliya Dumanska (SCM Craiova), Daciana Hosu (Corona Brașov), Raluca Kelemen (CSS Caracal) (portari), Cristina Florica (HCM Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila), Gabriella Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Cristina Laslo (”U” Cluj), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Melinda Geiger (Brest), Laura Popa (”U” Cluj), Aneta Udristioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Brașov), Marinela Neagu (Corona Brașov), Ana Măria Simion (HCM Râmnicu Vâlcea), Gabriela Preda (CSM Bistrița), Oana Manea (CSM București), Florina Chintoan (”U” Cluj), Crina Pintea (Thuringer), Bianca Bazaliu (CSM București), Bianca Tiron (HC Dunărea Brăila), Ana Măria Apipie (SCM Craiova), Laura Pristăvița(CSM Bistrița), Alină Ilie (CSM Unirea Slobozia), Lorena Ostase (CSM Slatina), Cynthia Tomescu (CSM Roman), Andreea Chiricuță (CSU Danubius Galați), Ana Maria Lopătaru (Corona Brașov), Sorina Târcă (Corona Brașov), Andreea Adespii (HCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Popa (CSS 2 București/Dinamo București), Raluca Petruș (Dinamo București), Daria Bucur (Corona Brașov), Alexandra Badea (Școala 181 București), Ana Maria Berbece (Corona Brașov), Teodora Popescu (CNE Râmnicu Vâlcea)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: