Home » Invatamant » A fi sau a nu fi director în învățământul bârlădean! Dilema directorilor de la Școala 8 si "Codreanu"

A fi sau a nu fi director în învățământul bârlădean! Dilema directorilor de la Școala 8 si "Codreanu"

de Răzvan CĂLIN

La Colegiul ”Codreanu” și Școala ”Episcop Antonovici” încă nu se știe clar cine anume va ocupa funcțiile de director și director adjunct, deși rezultatele concursului au oferit câștigătorii ”cursei”!

În cazul unor instituții de învățământ din Bârlad, concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director sau director adjunct a dus la apariția unor situații destul de ciudate. Este și cazul Școlii gimnaziale ”Epsicop Iacov Antonovici” (fosta Școală generală nr. 8) și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.

liceu-codreanu-lateralAșa cum am mai scris, în cursă s-au înscris trei candidate, două dintre ele fiind actualele ocupante ale funcțiilor de director și director adjunct – în speță Tița Chiru, respectiv, Mihaela Cîrjonțu -, iar cea de a treia, Daniela Horoiță Jitcă. Jitcă a concurat șichiru_tita pentru postul de director adjunct al Colegiului ”Codreanu”. Toate cele trei ”catindate” au fost declarate admise, însă punctajul cel mai mare l-a obținut Daniela Horoiță Jitcă (138,775), atât pentru fotoliul de director, cât și pentru cel de adjunct. În consecință, ea va trebui să se decidă pentru ce post va opta: director sau adjunct? Altfel spus, cui îi va trage fotoliul: Tiței Chiru sau Mihaelei Cîrjonțu?

O situație oarecum similară se înregistrează și la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici”, unde pentru postul de director au candidat actualul director – Georgel Bradu – și Mariana Balan. La fel, amândoi au fost declarați admiși, însă punctajul cel mai mare l-a avut Mariana Balan – 133,925 -, în timp ce Bradu a obținut 131,825. Problema este că Mariana Balan a câștigat și concursul pentru ocuparea postului de director de la altă instituție de învățământ din Bârlad, respectiv Școala gimnazială ”V. I. Popa” (fosta Școală generală nr. 6). În consecință și Mariana Balan va fi pusă în fața unei ”dileme”: director la Școala ”Epsicop Iacov Antonovici” sau la Școala ”V.I. Popa”? Oricum,

George Bradu

Georgel Bradu

amândouă unitățile nu le poate conduce pentru că normele în vigoare nu permit așa ceva. Pe de altă parte, se poate spune că actualul director – Georgel Bradu – și-a luat cumva o măsură de precauție, căci a concurat și pentru fotoliul de director adjunct, pe care și l-a adjudecat cu 131,925 de puncte, în timp ce contracandidatul său – Mariana Florescu (actualul adjunct) – a obținut 128,625 de puncte.

”Deocamdată nu am luat nici o decizie în acest sens. Când voi opta, atunci veți afla cu siguranță. Acum se derulează etapa contestațiilor, iar rezultatele finale se afișează abia pe 9 decembrie și vor fi validate într-o ședință a Consiliului de Administrație pe 16 decembrie. După această dată, se va afla totul”, ne-a declarat Mariana Balan.

Colegiul ”Codreanu” și Școala ”Episcop Iacov Antonovici” se numără printre puținele instituții de învățământ din județ unde cei care au ocupat funcția de director până acum nu au mai fost ”reconfirmați” pe post. Cei care doresc să depună contestații o pot face până astăzi, 23 noiembrie, la ora 12, la secretariatul Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui. Însă, singura probă pe care candidații o pot contesta este cea a interviului, conform metodologiei și normelor aprobate de Ministerul Educației.

About Tehno Redactor

10 comments

  1. Doamna Jitca crede ca a conduce un colegiu este acelasi lucru cu a fi „soarece de birou” la ISJ iar doamna Balan cunoaste Scoala 8 cam cat cunoaste Donald Trump judetul Vaslui. Pe fruntea amandurora scrie impostură, tupeu si nesimtire. Dar astea nu mai sunt in prerzent defecte ci calitati. Ambele au functii castigate prin concurs. De ce trebuie sa bulverseze activitatea a doua din cele mai importante unitati de invatamant din judet ? Scrie pe fruntea lor de ce.

    • Iar pe comentariul tau scrie invidie si comanda politica. Se vede ca nu le cunosti pe cele doua doamne (sau poate le cunosti si stii ca sunt foarte competente si ca vor face fata cu brio directoratului, motiv pentru care esti asa inversunat/a). D-na Jitca a dat exemplu de profesionalism desavarsit in toate functiile ocupate motiv pentru care este apreciata si respectata de toti cei care au lucrat cu dumneaei. Poti spune la fel despre ceilalti candidati?

      • Da pe dinafara profesionalismul din ea incat nu raspunde niciodata la telefon. Ii este frica ca nu va sti ce sa raspunda cand ii ceri un sfat.

    • Domnul Bradu a venit la scoala 8 mutat disciplinar de la casa de copii. A furat la greu. Adevarul este ca a venit mai onorabil decat Balan. Bravo!!! Auzi, sa te duci la concurs!!!@

      • Ce usor este sa dai cu noroi in oameni sub protectia anonimatului. Eu am fost titular la Scoala 8 din 1996 dar am ramas director la Casa de Copii pana in 1998 cand s-a organizat concurs pentru functia de director la Casa de copii, concurs castigat de regretatul Augustin Tomescu Pana in 1996 , elevii Casei de copii invatau in cladirea Casei de copii. Din 1996 s-a desfiintat scoala Casei de copii si elevii au fost transferati la scolile din jur. Toti profesorii si invatatorii au fost transferati ( nu mutati disciplinar) la alte scoli din oras.Deci , fii sigur ca am venit onorabil la Scoala 8 , prin transfer si nu mutat disciplinar.

  2. Pentru această Balan palaria este enorma pentru scoala 8. Sa arate comunitatii ce a facut ea pentru scoala 6(unde este de atatia ani directoare), sa arate ca merita sa ocupe o functie de conducere fara a fi sustinuta de partid, prin munca ei, nu prin hartii .E simplu sa te duci in totul de-a gata! Rusine! Comportament mizerabil, ca a unei ,,adevarate doamne,,!

  3. Da, Pip!!!, nu stiu de doamna Balan, dar doamna Jitca e plina de atata profesionalism ca nu mai ajunge si pe la ore!!! Ori nu vine, ori apare tarziu!!! Poate in noua situatie o sa avem si noi un profesor care sa-si faca treaba…cu profesionalism!!!

    • Cum nu o cunosti pe doamna Balan. Este sotia lui Angel „neam prost” de la renelul care ne-a tinut in intuneric acum doua zile. El o impinge in fata ca pe o handicapata.

  4. INTRUS = persoana care se introduce undeva sau la cineva fara a avea vreo calitate, fara a fi chemata, poftita sau dorita; nepoftit;inoportun (preluare din dex)

%d blogeri au apreciat: