Home » Politic » Deputatul UNPR Sergiu Vizitiu, acuzat de președintele PMP Vaslui că ar fi falsificat o adresă către BEC pentru a schimbat reprezentantul partidului în BEJ

Deputatul UNPR Sergiu Vizitiu, acuzat de președintele PMP Vaslui că ar fi falsificat o adresă către BEC pentru a schimbat reprezentantul partidului în BEJ

Deputatul UNPR Sergiu Vizitiu este acuzat de președintele PMP Vaslui, Corneliu Bichineț, că ar fi falsificat o adresă transmisă către Biroul Electoral de Central pentru a schimbat reprezentantul partidului în BEJ Vaslui. Parlamentarul vasluian neagă acuzațiile, susținând că înlocuirea s-a făcut legal.

Președintele Organizației Județene Vaslui a Partidului Mișcarea Populară (PMP), Corneliu Bichineț, îl acuză pe deputatul UNPR Sergiu Vizitiu că ar fi falsificat un document înaintat la mijlocul acestei luni către Biroul Electoral Central (BEC) pentru a-l schimbat pe reprezentantul partidului în Biroul Electoral Județean (BEJ), Costică Pencu. Liderul popularilor vasluieni susține că parlamentarul Vizitiu și-a atribuit fără drept funcția de președinte al Organizației Județene Vaslui a UNPR și a confecționat ilegal o ștampilă a partidului pentru a putea înainta adresa către BEC.

Evident că este o ilegalitate, având în vedere că, la fuziunea celor două partide făcută în vară, PMP și UNPR, toate ștampilele UNPR au fost retras la București, având în vedere că acest partid a fost radiat din Registrul partidelor. Se poate observa că ștampila folosită de Vizitiu diferă față de cea de pe adresa UNPR prin care Costică Pencu era desemnat reprezentantul partidului în BEJ Vaslui. În ceea ce privește fostul președinte al Organizației Județene a UNPR, acesta a fost, până la plecarea sa din Vaslui, Ovidiu Băetu, care și-a păstrat funcția până la sfârșitul lunii august. În luna octombrie, noi am transmis o adresă la București către domnul președinte executiv Valeriu Steriu, prin care l-am informat că doamna profesor Maricica Lungu a preluat funcția de președinte interimar a UNPR Vaslui”, a declarat președintele PMP Vaslui, Corneliu Bichineț.

La rândul său, deputatul Sergiu Vizitiu susține că adresa de înlocuire a reprezentantului UNPR în BEJ Vaslui este legală, drept dovadă fiind faptul că BEC a aprobat schimbarea lui Costică Pencu. ”UNPR există și nu a fost radiată din Registrul Partidelor. Fuziunea cu PMP este contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este stabilit termen. Încă din 2013 eu sunt președintele Organizației Județene Vaslui a UNPR, funcție pe care o dețin în prezent. Domnul Băetu a fost președintele Organizației Municipale Vaslui a UNPR, iar faptul că nu am fost în campanie la alegerile din vară nu înseamnă că nu mai sunt la conducerea partidului. Eu îl întreb pe domnul Bichineț dacă dânsul consideră că BEC a îndrăznit să facă vreo ilegalitate, prin înlocuirea domnului Costică Pencu”, a precizat deputatul Sergiu Vizitiu.

Corneliu Bichineț a preluat conducerea Organizației Județene Vaslui a PMP în luna septembrie, după congresul de fuziune a partidului lui Băsescu cu UNPR. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: