Home » Administratie » În atenția șoferilor: modificări în regimul rutier al Bârladului!

În atenția șoferilor: modificări în regimul rutier al Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

Recent, conducerea Biroului Poliției Rutiere (BPR) Bârlad și reprezentanți ai primăriei locale au avut câteva întâlniri de lucru în urma cărora au decis operarea unor modificări în regimul rutier al urbei.

Una dintre noutăți este aceea că pe Bulevardul Republicii va fi interzisă în totalitate parcarea sau staționarea autovehiculelor. După cum se știe, până în prezent, șoferii sava_george11puteau parca mașinile pe marginea principalei artere a orașului pe parcursul zilei, până la ora 20.

Am purtat discuții cu reprezentanții Primăriei Bârlad și am căzut de comun acord ca sensul giratoriu de la Podul Pescăriei să fie desființat. Era anormal și chiar contraindicat ca așa ceva să fie amenajat în zona respectivă, pentru că nu îndeplinește condițiile minime ca să funcționeze acolo un sens giratoriu. Pe de altă parte, pe anumite artere vor fi instituite sensuri unice. Un exemplu în acest sens este strada Sucevei, care dă în Bulevardul Republicii, în apropierea fostului Cinematograf ”Bârladul”. Acolo intenționăm să înființăm sens unic, fiind permis accesul autovehiculelor doar din direcția Bulevardul Republicii către strada Sucevei. Toate aceste modificări care vor surveni vor fi marcate corespunzător cu indicatoarele prevăzute de normele rutiere. Însă, rugăm toți participanții la traficul rutier să fie atenți la aceste modificări și să le respecte întocmai. Până la urmă, toate deciziile sunt luate pentru fluidizarea traficului rutier din oraș și pentru ca fiecare participant să circule în condiții cât mai bune”, ne-a declarat comisarul George Sava, șeful BPR Bârlad.

Deși nu a putut oferi o dată exactă când aceste modificări vor intra în vigoare, totuși șeful BPR Bârlad a mai precizat că în momentul de față Primăria Bârlad așteaptă să primească noile marcaje și panouri rutiere pentru a le monta în teren. Cel mai probabil, de luna viitoare, aceste noutăți vor intra in vigoare.

About Tehno Redactor

3 comments

  1. Gica de la giratoriu

    A mai incercat unul sa desfiinteze giratorul de la podul pescariei…. a iesit un adevarat haos atunci… asteptam cu nerabdare haosul cel nou 🙂
    Acolo se interecteaza 5 strazi, si la mai putin de 100m., 2 parcari mari ( lidel si piata).

  2. de acord, dar asigurati variante de oprire sau stationare! de la Confectii pana la Rulmenti sunt atatea puncte unde barladenii au nevoi de rezolvat!!!

%d blogeri au apreciat: