Home » Justitie » IPJ Vaslui vrea să înlăture violența din sânul familiei

IPJ Vaslui vrea să înlăture violența din sânul familiei

Fundația World Vision România și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în luna noiembrie campania de prevenire adresată părinților „Tu ce fel de părinte ești ?”. Scopul este de a-i conștientiza cu privire la efectele pe care le are violența asupra mediului familial și relațiilor din cadrul familiei.

Pentru a transmite mesajul campaniei, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanții Fundației World Vision, cu sprijinul reprezentanților primăriilor au organizat mai multe întâlniri în mediul rural din județul Vaslui. Astfel, de la începutul lunii noiembrie polițiștii s-au întâlnit cu părinți din localitățile Rateșu Cuzei, Crăciunești, Draxeni, Buda, Oșești, Rafaila și Dumești.

În cadrul acestor întâlniri părinții au fost informați cu privire la importanța disciplinării pozitive a copilului, la tipurile de violență și urmările acestora, precum și care sunt instituțiile cărora se pot adresa atunci când există situații de violență în cadrul familiei. În contextul discuțiilor, au fost dezbătute, printr-un dialog interactiv, aspecte privind diferențele dintre disciplină și pedeapsă precum și efectele violenței asupra dezvoltării copiilor.

Poliția îți recomandă să ai în vedere că nimeni, niciodată, nu are dreptul să te desconsidere, să-ți rănească sufletul, să te lovească fizic sau să-ți limiteze libertatea si drepturile. Tu și copiii tăi, întreaga familie, aveți dreptul sa trăiți în armonie, siguranță si liniște in propria locuință.

Ai dreptul să soliciți, să primești protecție și sprijin atunci când cineva apropiat (soț, partener, părinte, copil) te lovește, te amenință și iți produce teamă. Există persoane care te vor ajuta, oferindu-ți sprijinul practic și emoțional, pentru ca tu să poți schimba situația în care ești acum. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

CJ Vaslui continua alocare de fonduri către biserici. Parohiile Târzii, Negrești 3 și Draxeni vor primi 150.000 de lei

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui răspunde unei noi ...

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...