Home » Administratie » Ziua Națională a României, sărbătorită într-o singură oră la Vaslui, cu slujbă, cuvântări, coroane și mulți, mulți politicieni

Ziua Națională a României, sărbătorită într-o singură oră la Vaslui, cu slujbă, cuvântări, coroane și mulți, mulți politicieni

Ziua Națională a României nu va mai fi sărbătorită cu mare fast ca în anii din urmă. Populația municipiului reședință va trebui să se mulțumească doar cu nelipsite slujbe religioase, cuvântările conducătorilor noștri și, pentru că este campanie electorală, vor fi mulți, foarte mulți politicieni.

Ziua de 1 Decembrie, ziua întregului neam românesc, va fi marcată în acest an prin acțiuni stricte, fără parade, mici, fasole cu ciolan, vin fiert sau alte produse tradiționale. Într-o singură oră, se va desfășura întregul program pus la punct de Prefectură, Primărie și Centrul Militar Județean. Mai precis, activitățile vor începe la ora 11, în Piața Civică din Vaslui, cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor neamului, care va dura un sfert de oră. Ulterior, vor fi rostite alocuțiunile oficialităților, unele cu mesaje ale președintelui țării și alți șefi de la București. La final, toată suflarea de pe la instituțiile publice va depune coroane și jerbe de flori pe postamentul statuii lui Ștefan cel Mare.

Pentru că suntem în plină campanie electorală, de la eveniment nu vor lipsi, desigur, politicienii, care vor fi, cum este de așteptat, în număr foarte mare. Așa cum s-a întâmplat și de Ziua Armatei, vor încerca să se facă remarcați reprezentanți de pe la tot felul de partidulețe, de care, cu siguranță, nu vom mai auzi după 11 decembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor