Home » Justitie » Un taximetrist beat s-a răsturnat cu mașina! A fost la un pas de a provoca un incident sângeros

Un taximetrist beat s-a răsturnat cu mașina! A fost la un pas de a provoca un incident sângeros

de Răzvan CĂLIN

Sâmbătă noaptea, un tânăr șofer din Bârlad a provocat un accident rutier care puțin a lipsit să nu se transforme într-un eveniment sângeros. Totul s-a petrecut în jurul orei 22.50, pe Bulevardul Republicii din Bârlad, în apropiere de SC Confecții SA.

Din primele cercetări efectuate de agenții Biroului Poliției Rutiere (BPR) Bârlad a a reieșit că accidentul a fost provocat de un bârlădean în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Renault, folosit pentru servicii de taximetrie. Numai că, la momentul respectiv, șoferul (care este și proprietarul mașinii) era în afara serviciului. Alături de el, în mașină, se mai afla un bărbat de 30 de ani, o rudă de sa.

”În momentul producerii accidentului, autoturismul Renault circula către nordul orașului. Vina aparține șoferului care a nu a păstrat distanța regulamentară față de autoturismul care circula în fața sa, în aceeași direcție. Este vorba despre un autovehicul marca Mercedes, la volanul căruia se afla o tânără în vârstă de 24 de ani, din localitatea Berești, județul Galați. În Mercedes se mai afla încă o fată, de 22 de ani, tot din Berești. Șoferul din Bârlad a intrat în coliziune față – spate cu mașina condusă de tânăra din Galați și s-a răsturnat pe carosabil”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cum circula și cu viteză mare, autoturismul Renault s-a răsturnat cu roțile în sus și a alunecat pe carosabil precum o sanie, preț de câțiva metri buni. Cât privește Mercedes-ul, acesta a fost proiectat violent în trotuar, însă fără să se răstoarne.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1zuGCq44Sr0&w=560&h=315]

Deși, la prima vedere, accidentul pare unul teribil, din fericire nimeni nu și-a pierdut viața sau să fie rănit grav. Cei doi ocupanți din Renault au reușit să iasă singuri din mașină înainte ca echipajele de intervenție ale pompierilor să ajungă la fața locului, scăpând fără nici o zgârietură. La rândul lor, cele două tinere din județul Galați nu au suferit răni grave. Ele au fost conduse la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman”, unde au fost diagnosticate cu policontuzii, dar nu s-a impus internarea lor.

Agenții BPR Bârlad sosiți la locul accidentului au sesizat imediat că șoferul de pe Renault emana halenă alcoolică. Așa că i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, lucru care a stârnit o reacție vehementă din partea acestuia, refuzând să fie testat. Într-un târziu, condus la spitalul din localitate pentru prelevarea de probe biologice, tânărul a acceptat, finalmente, verificarea cu etilotestul. Rezultatul a fost concludent: 0,62 mg/l alcool în aerul pur expirat. Pentru toate ”vitejiile” sale, șoferul s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul în timp ce se afla sub influiența băuturilor alcoolice.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: