Home » Administratie » La Bârlad, 1 Decembrie a fost cu de toate: politicieni înfierbântați de ”rutul” electoral, militari în pas de defilare și maidanezi!

La Bârlad, 1 Decembrie a fost cu de toate: politicieni înfierbântați de ”rutul” electoral, militari în pas de defilare și maidanezi!

de Răzvan CĂLIN

În seculara urbe a Bârladului, Ziua Națională a României a fost marcată în aceeași parametri cu care ne-am obișnuit și în ceilalți ani. Singura diferență a fost provocată de faptul că 2016 fiind an electoral, ai noștri politicieni locali și-au făcut simțită prezența ceva mai pregnant. Deh, la fiecare tur de scrutin, fiecare cetățean se transformă în ”măria sa, votantul”. Asta durează până după alegeri, când lucrurile reintră în normal.

Așa că, ieri, la Bârlad activitățile au decurs după clasicul program: intonare imnului național al Românei, serviciul religios susținut de un sobor de preoți în frunte cu protopopul de Bârlad Vasile Lăiu, scurte cuvântări din partea oficialităților locale și județene, depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza și, la final, defilarea gărzii de onoare din cadrul Garnizoanei Bârlad. Alături de militari a defilat și grupă a Poliției Locale. De altfel, ca în fiecare an, defilarea a fost momentul cel mai așteptat și gustat de public. Municipalitatea ar fi intenționat ca anul acesta să organizeze și defilare cu tehnică militară, însă eșaloanele superioare din Ministerul Apărării nu au fost de acord, din motive obiective.

În rest, oamenii, deopotrivă adulți și copii s-au adunat chiar și cu 40 de minute înaintea începerii festivităților (ora 13) și au făcut față frigului destul de pătrunzător preț de mai bine de o oră. Ca un făcut, de la începutul și până la sfârșitul ”ostilităților”, printre picioarele participanților au zburdat în liniște și voie bună o haită de maidanezi. Ba chiar și când au început militari să defileze, câinii comunitari au mers tacticos fix în fața coloanei de militari. Așa cum pe vremea răposatului împușcat o reclama spunea ”nici o masă fără pește”, la Bârlad, de câțiva ani, nu se desfășoară nici o festivitate fără maidanezi! Iată mai jos, un rezumat în imagini al Zilei Naționale a României, așa cum a fost sărbătorită la Bârlad.

About Tehno Redactor

5 comments

  1. Maidanezii sunt caracteristici Municipiului Barlad ,deoarece e un oras unde ei ,maidanezii fac legea pentru ca Primaria nu stie sau nu vrea sa le aplice acestor maizanezi legea.Suntem condamnati sa traim printre caini si mizeria lor raspandita peste tot.

  2. Sincer??!!!!!!!!! Am fost si eu acolo. Ma uitam cu indignare la alesii nostri cum se strecoara printre maidanezi…. Daca nici atunci nu s-a putut face nimic… mai tarziu ce sa asteptam?!

  3. Se putea sa nu te bagi iar in seama cu maidanezii. Daca ai avea macar un sfert din mintea si prietenia acestor necuvantatoare ar fi foarte bine. Numai vaca de mironica (cu m mic) i-a speriat. In rest, poate anul viitor iti vine mintea la cap. Ce usor va este voua, ziaristilor sa criticati totul, permanent. As vrea sa va vad intr-o functie. Dati bir cu fugitii a doua zi. Sa dati din gura tot timpul este foarte usor. Avea dreptate Iorga : ”cea mai lunga distanta cunoscuta pana in prezent este cea dintre vorba si fapta”.

  4. Cainii au insotit soldatii, dle Razvan Calin. Si au si defilat. Asa se intampla si pe front, dar dvs n-aveti de unde sa stiti ca n-ati facut armata. Poate macar in filme ati vazut.