Home » Sport » Juniorii III de la „Cronos” Bârlad, campioni naționali

Juniorii III de la „Cronos” Bârlad, campioni naționali

Clubul condus de profesorul Sergiu Frangulea s-a remarcat la etapa finală a Campionatului Național de juniori III și IV la oină în 11. Competiția care s-a regăsit în calendarul oficial al Federației române de Oină a fost disputată weekendul trecut la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad. Startul primei partide a fost precedat de un moment solemn în care pe teren au răsunat Imnul Național al României și Imnul Jucătorilor de Oină.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6Cb3NeDeKiQ&w=560&h=315]

Juniorii III au avut o evoluție fantastică și dacă anul trecut s-au ales cu bronzul de data aceasta au luat chiar aurul. Au devenit campioni naționali, după ce i-au depășit pe nemțenii de la de la Club Sportiv Biruința Gherăești și pe constănțenii de la Club Sportiv Spicul Horia. Competiția a fost organizată de Federația Română de Oină, Asociația Județeană de Oină Vaslui și Sport Club Cronos Bârlad, cu sprijinul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Vaslui.

campionat-national-oina-barlad-juniori-iii-si-ivcampionat-national-oina-barlad-juniori-iii-si-iv14Am mai ținut campionate naționale de oină dar este prima astfel de competiție pe care am desfășurat-o în acest an. Juniorii III au fost mai atenți și vedem o evoluție, după ce anul trecut au luat bronzul”, a declarat pentru Est News profesorul Sergiu Frangulea.

Rezultatele obținute confirmă încă o dată faptul că bârlădenii excelează la sportul lor național. Cu o lună înainte au reușit alte rezultate notabile în cadrul Campionatelor Naționale de oină în șase în sală desfășurate la Baia Mare. Clubul Cronos a luat atunci argintul la juniori III, bronz la juniori II și mențiune la juniori I.

Competiția a fost inițial programată să aibă loc la Suceava, în vară, dar nu a mai avut loc. Sergiu Frangulea a intervenit, în calitate de Președinte al Comisiei de Copii și Juniori F.R Oină, pentru a găzdui competiția la Bârlad pentru că altfel cluburile nu ar mai fi primit anul viitor finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Juniorii IV de la Școala Gimnazială Ion Artene Gagesti au luat argintul la prima lor participare la o competiție de oină

juniori-iv-cronos-oinaȘcoala Gimnazială „Ion Artene” Găgești, aflată la 50 km de Bârlad, se bucură zilele acestea de o mare performanță. Profesorul George Mihăilă, titular de anul acesta, a reușit să formeze mai multe echipe de diferite ramuri sportive. Printre care și o echipă de oină, juniori IV, copii de 11 – 12 ani, care au reușit să surprindă prin clasarea pe locul II. Au cucerit astfel medaliile de argint și implicit au devenit vicecampioni naționali. Au fost surclasați de omologii lor de la Clubul Sportiv Biruința Neamț, dar au depășit Clubul Sportiv Spicu Horia Constanța.

„Având în vedere că juniorii IV au desfășurat prima lor competiție este un rezultat cu adevărat deosebit”, ne-a declarat Frangulea.

Copiii de la Școala Gimnazială”Ion Artene” Găgești, dar și de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad au fost legitimați la Club Sportiv „Cronos” Bârlad pentru că echipele nu erau afiliate la Federația Română de Oină și nu puteau participa.

Un loc doi neașteptat având în vedere că echipa s-a format în decurs de două luni de zile Acești copii au venit doar cu gândul să participe, nicidecum să câștige, dar au dat dovadă de o motivație extraordinară. Pe viitor intenționăm să ne prezentăm și la următoarele competiții din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, Olimpiadei Gimnaziilor și de ce nu și la Campionate Naționale. Sperăm să obținem și atunci aceleași rezultate bune și am încredere că putem cuceri chiar aurul. Țin să mulțumim copiilor care au dat dovadă de devotament, conducerii școlii și primarului comunei Găgești pentru sprijinul acordat”, a declarat pentru Est News profesorul George Mihăilă. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: