Home » Administratie » Cine-i sancționează pe cei care dau foc gunoaielor și resturilor vegetale?

Cine-i sancționează pe cei care dau foc gunoaielor și resturilor vegetale?

Autoritățile încep să se dezmorțească, dar numai de formă. În urma articolului publicat recent în cotidianul Est News, prin care se atrăgea atenția foc-gunoiasupra efectelor dezastruoase pentru sănătate ale fumului produs prin arderea gunoaielor și a resturilor vegetale, Poliția Locală din Bârlad și-a reamintit atribuțiile pe care le are.

În zona Stadion, la un container unde în ultimele zile prezența focului deschis este un lucru obișnuit, polițiștii locali au atras atenția oamenilor străzii să nu mai dea foc la gunoaie pentru că pun în pericol atât sănătatea celor din vecinătate cât și integritatea containerelor din plastic. Polițiștii au venit și au plecat iar oamenii străzii își văd mai departe de „treabă”. Focul de tabără arde și ziua și noaptea în incinta punctul gospodăresc, unde își fac veacul oamenii fără adăpost, care trebuie cumva să sefum-gunoi-1 încălzească și ei.

Din păcate, prezența polițiștilor locali este inexistentă în zonele de case unde se ard gunoaie sau resturi vegetale, încât fumul se vede și se simte de la sute de metri. politia-locala-gunoi-incendiatOamenii străzii nu au, oricum, de unde să plătească amenzi, dar proprietarii de case pot fi trași la răspundere. Cu o zi înainte de 1 Decembrie, pe malul canalului deschis de la intrarea în cartierul Munteni, fumul ieșea ca din furnal. Un „gospodar” a ars resturile vegetale timp de patru ore, dar nimeni nu a luat nicio măsură, deși zona era înecată de un fum gri, după ce cu câteva ore înainte un alt „binevoitor” dăduse foc unui cauciuc și tot cartierul fusese intoxicat cu fum negru.

Dacă Poliția Locală nu poate ține în frâu situația, poate primește o mână de ajutor de la Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: