Home » Sport » Șahiști din țară și din Republica Moldova au disputat Cupa Realitatea Huși

Șahiști din țară și din Republica Moldova au disputat Cupa Realitatea Huși

hotel-cantemir-husiSăptămâna trecută a avut loc ce-a de-a doua ediție a Concursului Național de Șah „Cupa Realitatea”. Aceasta a avut loc la Hotel Cantemir Huși și a fost organizată de Ac. de Șah Realitatea Huși, președinte Neculai Baltag. Au participat sportivi din Huși, Vaslui, Bârlad, Negrești și alte localități din județ. De asemenea din alte zone din țară precum și invitați din orașele Ungheni și Nisporeni din Republica Moldova. Premianților li s-au acordat diplome și medalii. Fiecare participant va primi diploma de participare precum și alte simboluri ale manifestării.

Concurenții au disputat un concurs de șah rapid: open general, sistem elvețian, 7 runde, cu timp de gândire de 20 minute pentru toată partida + 10 secunde/mutare. Criteriul principal de departajare a fost rezultatele directe, urmat de Bucholz, progresiv, performanță rating FIDE și cele mai multe victorii. Arbitru principal a fost IA Dinu Ioan Nicula.

Jucătorii s-au prezentat cu piese de șah și ceasuri, precum și cu legitimațiile vizate pe anul 2016 alături de o taxă de 10 lei. Aceștia au putut fi cazați contracost la Hotelul Cantemir, dar și la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.

Locul I a fost adjudecat de Aurelian Ciobanu, care a fost recompensat cu 250 de lei și a primit și Cupa Realitatea Huși, Ediția a II-a.

Pe locurile doi și trei s-au clasat Wylly Hahga și Marian Vasile , de la Realitatea Huși. Cei doi au primit 200, respectiv 150 de lei. Locul patru a fost ocupat de Mircea Arhire, din Republica Moldova. Vasile Anchidin, de la Realitatea Huși a câștigat competiția de veterani și a primit 50 de lei. Aceeași sumă a câștigat-o și juniorul Alexandru Aliciuc, de la clubul hușean dar și câștigătorii de la Elo. La 1800 s-a remarcat Pavel Turea de la CS Gh, Neștianu Bârlad, la 1600 Neculai Cristea de la Neștianu Bârlad,, la 1400 Vasile Moisa de la Realitatea Huși, iar la 1200 Denis Chirițescu de la CS Sergentul Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor