Home » Justitie » Traficanți ”îmbrăcați” cu anabolizante!

Traficanți ”îmbrăcați” cu anabolizante!

de Răzvan CĂLIN

Doi tineri din București au fost prinși la Vama Albița în timp ce încercau să introducă în țară substanțe anabolizante. ”Marfa” și-au lipit-o cu scoci în jurul corpului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii de frontieră de la Albița au primit o nouă mostră de inventivitate și tupeu din partea contrabandiștilor. În jurul orei 3.30, în traficanti_anabolizante1Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița a ajuns un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care intenționa să intre în România. Printre pasageri se aflau și doi tineri cetățeni români – George T., în vârstă de 30 de ani și Răzvan N., de 35 de ani – ambii din București. Numai că, în momentul în care s-a trecut la cerificarea autocarului și a pasagerilor, vameșii și polițiștii de frontieră au avut parte de o surpriză de proporții.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și pasagerilor. Echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse pe corpurile celor două persoane, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 17.475 comprimate de Stanover, Methandienone, Napobim, Chlordehydromethyltestosterone și 11 fiole de Testosterona. Aceste substanțe sunt incluse în lista substanțelor interzise prevazută în Legea 104/2008”, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Sectorului Poliției de Frontieră Huși.

Cum traficul cu substanțe anabolizante nu mai este incriminat ca și infracțiune, cei doi tineri au fost doar sancționați contravențional, iar întreaga ”marfă” le-a fost ridicată în vederea confiscării. Însă, trebuie spus că valoarea amenzilor în asemenea cazuir este una destul de mari, fiecare din cei doi traficați trebuind să achite câte 33.000 de lei.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: