Home » Social » Ultima oră: A fost semnat contractul pentru lucrările de canalizare din Podeni și Munteni. Lista străzilor care vor păși către civilizație!

Ultima oră: A fost semnat contractul pentru lucrările de canalizare din Podeni și Munteni. Lista străzilor care vor păși către civilizație!

de Simona MIHĂILĂ

Veste excelentă la final de an pentru miile de familii din cartierele Podeni și Munteni, unele dintre cele mai oropsite zone ale Bârladului: aseară, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de canalizare menajeră în aceste cartiere. Vor păși către civilizație locuitorii de pe 73 de străzi și fundături.

boros-2016Sunt zeci de ani de când oamenii de aici visează să intre în rând cu lumea. Licitația a avut loc în această primăvară, însă lucrările nu au putut fi demarate din cauza contestațiilor.

”Acum totul s-a terminat, firma Instal Service Technology SRL se poate apuca de treabă. Aseară am semnat contractul. Lucrările trebuie să fie finalizate în decurs de 24 de luni”, a declarat primarul Dumitru Boroș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL, cu ocazia împlinirii a șase luni de mandat.

De extinderea rețelei de canalizare în cartierele Munteni și Podeni urmează a beneficia aproape 2.500 de familii, lungimea rețelei fiind de 22.000 de metri. Sunt prevăzute patru stații de pompare a apelor uzate.

Pentru această investiție, municipalitatea bârlădeană a contractat, încă de acum aproape 2 ani, un împrumut la CEC în valoare de 17,7 milioane de lei, bani care vor fi rambursați pe parcursul a trei ani.

Lista străzilor

În Podeni, străzile care vor beneficia de această investiție sunt: Alexandru Beldiman, A. I. Cuza, Băltărețul, Costache Robu, Dimitrie Cantemir (strada și fundătura), Dochia, Dumbrava Roșie, Dunării, Mărășești, Moților, Muncii, Oituz, Sănătății, Traian, Tuchiloaia, Vrancei, Al. Vlahuță, Anastase Panu, Buridava, C.A. Rosetti, Culturii, Dimitriu Bârlad, Elena Doamna (strada și cele două fundături), Principatele Unite (strada și fundătura), Înfrățirii, Milcov, Pasteur, Theodor Rosetti și Vulturilor.
În cartierul Munteni, lista este ceva mai lungă: Avram Iancu, Ardeal, 1877, Bogdan Vodă, Bistriței, Cloșca, Costache Conache, Cpt. Grigore Ignat, Decebal, Virtuții, Iordache Gane, Victor Ion Popa, Lunii, Soarelui, Vasile Alecsandri, Vornicul Sturdza, Tinereții, Vasile Goldiș, Turda, Simion Bărnuțiu, Revoluției, Petru Rareș, Fundătura Decebal, Fundătura Ardeal, G.G. Ursu, Horia, Grigore Ghica, Gheorghe Șincai, Învățăturii, Luceafărului, Olteniei, Vasile Pârvan, Puișor, Ioan Popescu, Păcii, Liniștii, Miron Costin, Petru Maior.

About Simona Vasile