Home » Sanatate » Moș Nicolae a trecut și pe la copiii internați la secția Pediatrie din Bârlad

Moș Nicolae a trecut și pe la copiii internați la secția Pediatrie din Bârlad

Moș Nicolae nu i-a uitat nici anul acesta pe copiii internați la secția Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad. Marți după-amiază, câțiva voluntari, elevi ai Liceului „Marcel Guguianu” din Zorleni, au ajuns la micuții pacienți și le-au oferit bucurii dulci – bomboane prăjituri, fructe, dar și baloane.

Activitatea „Inimi mari pentru zâmbetele celor cei mici” este prima activitate de voluntariat la care elevii clasei a XI-a B a Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” au participat până acum.

mos-nicolae-spital-copii-1Un grup de cinci voluntari ai Colegiului nostru a donat 30 de pachete cu dulciuri și fructe copiilor bolnăviori, care de Moș Nicolae se aflau internați în spital. În egală măsură s-au bucurat copiii dar și părinții care îi însoțeau pe patul de spital. Impresionate au rămas și cadrele medicale de la secția Pediatrie, mai ales că până la acea oră nu-i vizitase niciun un mesager al Moșului. Bucuria noastră dar și a personalului medical a fost cu atât mai mare cu cât dulciurile au ajuns la copii din familii sărace, așa că darurile au fost binevenite”, ne-a declarat profesoara Irina Cârnu, cea care a coordonat această activitate.

Gestul minunat al celor cinci elevi ai Colegiului Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni a avut un impact pozitiv în rândul micuților dar și asupra liceenilor care s-au simțit mai buni. Mulțumirea de pe chipurile copiilor internați și zâmbetele cu care i-au întâmpinat, i-au motivat pe voluntari să repete gestul și să se mai implice în astfel de activități caritabile pe viitor.

Înainte de Moș Nicolae, pe 4 decembrie, cei 70 de copii internați la Pediatrie au fost vizitați de câțiva voluntari de la Asociația „Betania”, care le-au oferit cadouri constând în hăinuțe, culori și dulciuri, provenite din colecte făcute în bisericile din Germania. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: