Home » Justitie » Bărbat arestat după ce a sechestrat și violat, timp de zece zile, o femeie cu probleme psihice dispărută din Spitalul Bârlad

Bărbat arestat după ce a sechestrat și violat, timp de zece zile, o femeie cu probleme psihice dispărută din Spitalul Bârlad

Un bărbat de 64 de ani a fost arestat preventiv după ce a sechestrat și violat, timp de zece zile, o femeie cu probleme psihice care a dispărut din Spitalul Bârlad, acolo unde ajunsese în urma unei tentative suicid. Autorul a eliberat victima și a abandonat-o pe drum abia după ce a aflat din presă că este căutată de polițiști.

Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Viorel Halîngă pentru viol și lipise de libertate, după ce a sechestrat, bătut și abuzat sexual o femeie de 45 de ani, din Giurcani, care a dispărut din Spitalul de Urgență Bârlad, acolo unde ajunsese în urma unei tentative de suicid. Decizia încarcerării bărbatului de 64 de ani a fost luată la propunerea procurorilor, care au stabilit, pe bază de probe, că victima a fost violată timp ce zece zile, ulterior fiind abandonată pe un drum din apropiere de orașul Murgeni.

Femeia a fost acostată de către suspect în timp ce se afla pe o stradă din Bârlad, ulterior fiind condusă la locuința sa din oraș, unde a fost lovită și constrânsă să întrețină relații sexual. În momentul în care a aflat din presă că victima este dată dispărută și căutată de poliție, bărbatul a condus-o pe un drum din Murgeni, unde a abandonat-o”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, Andreea Obreja.

După ce a fost eliberată de bârlădeanul de 64 de ani, femeia a ajuns la locuința sa din Giurcani, familia sesizând Poliția din cauza numeroaselor leziuni de pe corp pe care le avea victima. În urma cercetărilor, anchetatorii au reușit să-l identifice pe autorul violului care, într-o primă fază, a fost reținut pentru 24 de ore. În baza probelor, bărbatul a fost prezentat în instanță, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Femeia a ajuns cu ambulanța la Spitalul de Urgență Bârlad la sfârșitul lunii noiembrie, în urma unei tentative de suicid. După câteva ore, pacienta a fost lăsată de către cadrele medicale să părăsească spitalul, pe propria semnătură, cu toate că se afla în evidențe cu probleme psihice grave. Conducerea spitalului a declanșat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă au fost respectate protocoalele de către cadrele medicale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: