Home » Justitie » Peste 85% din cei 270 de deținuți cu drept de vot din Penitenciarul Vaslui au depus cereri pentru a vota pe 11 decembrie

Peste 85% din cei 270 de deținuți cu drept de vot din Penitenciarul Vaslui au depus cereri pentru a vota pe 11 decembrie

Peste 85% din cei 270 de deținuți cu drept de vot din Penitenciarul Vaslui care au domiciliul în județ au depus cereri la conducerea unității de detenție pentru a vota pe 11 decembrie. Reprezentanții de la trei secții de votare vor merge cu urna mobilă la Penitenciarul Vaslui.

Conducerea Penitenciarului Vaslui a înregistrat un număr record de cereri în ultimii ani din partea deținuților care doresc să voteze la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Nu mai puțin de 236 de persoane private de libertate au solicitat urna mobilă pentru duminică, ceea ce reprezintă 87% din cei cu drept de vot care au domiciliul pe raza județului Vaslui.

”Deținuții din Penitenciarul Vaslui sunt arondați la trei secții de votare de pe raza municipiului reședință, urmând ca reprezentanți ai acestora să se deplaseze în ziua votului cu urna mobilă la instituția noastră. Cabinele de vot vor fi amenajate pe fiecare secție în parte, tocmai pentru a evita vânzoleala prin penitenciar”, a declarat purtătorul de cuvânt Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Potrivit sursei citate, numărul deținuților care vor vota duminică ar putea chiar să mai crească, având în vedere că aceștia pot depune cereri în acest sens până în ziua votului, inclusiv. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: