Home » Administratie » Doar două persoane, din cele peste 2.100 aflate în listele electorale permanente ale unei secții, au votat până la ora 17.00

Doar două persoane, din cele peste 2.100 aflate în listele electorale permanente ale unei secții, au votat până la ora 17.00

Doar două persoane, din cele peste 2.100 aflate în listele electorale permanente ale unei secții din Vaslui, au votat până la ora 17.00, procentul de prezență la urne fiind de 0,61%, în condițiile în care alte 11 persoane apar în listele suplimentare. În alte 13 secții din municipiul reședință prezența este, la aceeași oră, sub zece procente.

O secție de votare din Vaslui înregistrează o prezență foarte scăzută, de sub un procent, cu patru ore înainte de închiderea urnelor. Astfel, doar două persoane din listele electorale permanente de la Secția nr. 11, care funcționează în incinta Școlii nr. 3 Vaslui, au ajuns la vot până la ora 17.00, dintr-un total de 2.114 alegători. Alte 11 persoane, majoritatea, cel mai probabil, membri ai biroului secției de votare, apar pe listele suplimentare. În aceste condiții, prezența la vot la această secție este de 0,61%, cea mai scăzută din județ.

Un absenteism la fel de mare s-a înregistrat și la Secția nr. 62, din incinta Grădiniței nr. 5 Vaslui, unde doar 31 de persoane, din cele 2.007 înscrise în listele electorale permanente, votaseră până la ora 17.00. La nivelul municipiului reședință, există un număr de 13 secții care au o prezență la vot mai mică de zece procente.

Absenteismul din majoritatea acestor secții este dat de faptul că în listele electorale permanente sunt trecuți foarte multe persoane din Republica Moldova, cu dublă cetățenie, care figurează cu mutații în municipiul Vaslui, fiind luați în spații din aceleași blocuri de locuințe. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor