Home » Sport » HC Vaslui a coborât pe șapte după ce a pierdut meciul cu CSM București

HC Vaslui a coborât pe șapte după ce a pierdut meciul cu CSM București

Handbal Club Vaslui a pierdut, în fața propriilor fani, disputa cu CSM București, scor 22 – 27. A fost astfel depășită în clasament de Steaua București, care a obținut toate punctele în etapa a 15-a a Ligii Zimbrilor. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, dar steliștii au un golaveraj mai bun.

Vasluienii au reușit să tină aproape de bucureșteni, iar la pauză erau la două lungimi în spate, scor 12 – 14. O dublă eliminare a lui Mihai Bujor în debutul părții secunde a făcut insă ca bucureștenii să marcheze de patru ori fără gol primit și să se desprindă decisiv.

Cel mai bun marcator al nostru a fost incă o dată golgheterul Gabriel Bujor, care a învins portarul advers de șase ori. Au mai marcat pentru HC Vaslui Călin Hagiu (5), Mihai Bujor (3), Andrei Popescu, Anton (2), Hrimiuc (1).

Guillaume Saurina, unul din cei mai buni marcatori din Liga Zimbrilor, a reușit să marcheze de nouă ori. Au mai marcat pentru CSM București Goce Georgievski, Nicu Negru (5), Marius Novanc, (3), Samvel Aslanyan (2).

Reșița s-a predat greu la Suceava, iar revenirile lui Bahan și Huță în echipă s-au simțit. Bănătenii au cedat pe final, după ce la pauză au condus cu 15-10. CSM Focșani s-a impus pe final în meciul cu CSM Satu Mare, 26-23, în condițiile în care oaspeții au condus pe aproape întreaga durată a meciului. Mihăiță Miroiu a fost cel mai bun marcator al meciului, cu nouă reușite.

Constanța s-a impus conform așteptărilor în fața Făgărașiului, într-un meci în care jucători importanți din ambele echipe nu au evoluat. A fost 30-26 la final, iar Dobrogea a trecut provizoriu pe prima poziție. Fotoliul de lider a fost însă adjudecat de Dinamo București, care a dispus de Potaissa Turda cu 39 – 23. CSA Steaua București a învins pe HC Odorhei, cu 30 – 27 după un meci extrem de disputat. AHC Dunărea Călărași a remizat acasă cu SCM Politehnica Timișoara, scor 26 – 26.

Dinamo București ocupă primul loc, cu 38 de puncte. Pe doi, cu unul mai puțin, se află HC Dobrogea Sud Constanța. HC Odorhei a rămas pe podium, cu 32 de puncte, dar a permis urmăritoarelor să se apropie. AHC Potaissa Turda se află pe patru, cu 31 de puncte, iar CSM București e pe cinci, cu 30. Urmează CSA Steaua București și HC Vaslui, cu câte 24 de puncte. Locul opt e ocupat de CSU Suceava, cu 21 de puncte, iar pe nouă se află SCM Politehnica Timișoara cu 20. AHC Dunărea Călărași și CSM Focșani au câte 14, iar pe 12 se află HC Adrian Petrea cu opt puncte. Pe ultimele două locuri se află CSM Satu Mare și CSM Făgăraș, cu câte șase

Meci greu miercuri cu SCM Politehnica Timișoara

HC Vaslui joacă miercuri în deplasare la SCM Politehnica Timișoara, o echipă care se apără foarte bine. Bănățenii au cea de-a doua apărare din campionat, cu doar 371 de goluri primite. Pe teren propriu au obținut acum două etape un punct din disputa cu ocupanta locului doi. În ultimele cinci partide din Liga Zimbrilor au învins de două ori și au remizat în celelalte trei partide. Au disputat luna trecută și două partide în cupa EHF, una câștigată și una pierdută.

Meciul din tur dintre vasluieni și bănățeni a fost extrem de disputat și a fost câștigat de HC Vaslui cu 32 – 29. A fost unicul succes al vasluienilor din ultimele cinci confruntări cu SCM Politehnica Timișoara, pierzând celelalte patru partide. Vasluienii au pierdut ultimele două partide, cu adversari de calibru și au încheiat astfel o serie de trei victorii consecutive. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: