Home » Sport » Bârlădeanca Aura Blioju, premiată la Gala Atletismului Românesc

Bârlădeanca Aura Blioju, premiată la Gala Atletismului Românesc

Aura Elena Blioju, atleta care se pregătește la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Bârlad, va participa miercuri la Gala Atletismului Romanesc. În cadrul evenimentului care va avea loc la București va fi premiata de Federație pentru rezultatele deosebite din anul 2016. Festivitatea va începe la ora 14:00 la Restaurantul Voievodal Băneasa, Șoseaua București – Ploiești 10.

În mod special s-a luat în calcul Personal Best-ul (PB) pe care l-a realizat la Campionatul European. Este pentru prima dată când participăm la o asemenea acțiune și suntem bucuroși că Federația dorește să încurajeze astfel sportivii. Oferă aceste premii pentru că doresc o determinare mai mare și evoluții superioare ale sportivilor în competițiile internaționale”, a declarat pentru Est News antrenorul Lucian Bolgar.

La prima ei competiție europeana bârlădeanca Aura Blioju a reușit să se claseze pe șapte în ultimul act la proba de 2.000 metri obstacole, din cadrul Campionatului European de Juniori 2. Competiția a avut loc în capitala Georgiei, Tbilsi în luna iulie. A avut o evoluție mai buna în semifinale, când a reușit cel de-al cincilea timp: 6:50:63.

Competiția europeană a adus la start 34 de atlete din 22 de țări. Atlete din România (2), Franța (2), Italia, Suedia (2), Spania (2), Turcia (2), Finlanda (2), Belarus,, Polonia, Islanda, Germania (2), Croația (2), Georgia, Austria (2), Slovenia (2), Elveția, Ucraina (2), Irlanda, Ungaria (2) și Bulgaria au pornit în cursa pentru medaliile europene. Sportivele au fost împărțite în două serii în faza semifinală. Dintre acestea doar 15 au disputat ultimul act, cei mai buni timpi din fiecare serie și următorii cei mai buni cinci timpi. Cealaltă româncă din cursa de 2.000 metri obstacole nu a reușit calificarea în faza finală: Angela Veronica Olenici a reușit să se claseze doar pe 17, cu timpul de 7:04.87. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: