Home » Justitie » Ce se mai ”tranzacționează” prin Vama Albița: permise false și autoturisme radiate!

Ce se mai ”tranzacționează” prin Vama Albița: permise false și autoturisme radiate!

de Răzvan CĂLIN

Este clar că polițiștii de frontieră care activează în Vama Albița nu au timp să se plictisească, pentru că periodic au parte de tot felul de întâmplări. Recent, un individ depistat cu un permis de conducere fals a recunoscut nonșalant că l-a cumpărat cu 100 de euro, dar a susținut sus și tare că habar nu a avut că-i fals.

Incidentul s-a petrecut pe 11 decembrie, în jurul orei 1, când în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița s-a prezentat pentru a intra în țară Corneliu C., în vârstă de 36 de ani, cetățean din Republica Moldova.

Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor și o semiremorcă, ambele înmatriculate în județul Vaslui. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră, similar celor eliberate de autoritățile din Republica Moldova, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Corneliu C. a declarat că este posesor de permis de conducere valabil pentru categoriile “B” și “C”, dar pentru că îi era necesară categoria “E”, a procurat documentul prezentat la controlul de frontieră de la un conațional, în schimbul sumei de 100 de euro. De asemenea, acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre faptul că e fals ori falsificat, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Huși.

În consecință, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

La plimbare cu mașina radiată!

Pe 9 decembrie, tot în PTF Albița a fost depistat un individ care conducea un autoturism ce fusese radiat din circulație de autoritățile elvețiene. În jurul orelor 23, la punctul de control s-a prezentat Sergiu I. (27 de ani), cu cetățenie română și republica Moldova. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Toyota Prius, înmatriculat în Italia.

La efectuarea de verificări suplimentare, lucrătorii noștri au constatat că mașina respectivă a fost radiat din circulație de autoritățile din Elveția, iar autorizația pentru testul de circulație, prezentată pentru acest autoturism, este valabilă doar pe teritoriul Italiei. Bărbatul a declarat că testează autoturismul în cauză și că nu avea cunoștință despre faptul că autorizația pentru testul de circulație este valabilă doar pe teritoriul Italiei, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: