Home » Sport » Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui, între primele opt din țară

Grupa 2008 de la Real Junior Vaslui, între primele opt din țară

Real Junior Vaslui a reușit să câștige faza zonală a Trofeului „Gheorghe Ene” (U9), după ce a învins echipe cu tradiție în sectorul juvenil. A reușit astfel ca din cele peste 500 de cluburi din țara să fie intre primele opt și sa aibă ocazia sa lupte pentru primul loc. Este o performanță extraordinară pentru clubul care și-a deschis porțile anul acesta și confirma faptul ca multitudinea de turnee amicale câștigate pana acum nu au fost o întâmplare. Pentru micii fotbaliști, pregătiți de Ciprian Amarandei și Sorin Tătaru, a fost prima competiție încadrată în calendarul Federației Române de Fotbal. Organizarea a fost ireproșabilă și apreciată de echipele oaspete, iar spectacolul a fost la el acasă.

Competiția găzduită de Sala Polivalentă din Vaslui a fost adjudecată de o echipă determinată, care a învins în toate meciurile disputate. După ce a învins la scor de neprezentare (3 – 0) pe CSMS Iași a reușit același scor și în fața celor de la Juniorul Suceava. Un adevărat test de maturitate a fost trecut cu brio de micii vasluieni în duelul cu băcăuanii. Real Junior Vaslui a întors scorul de la 3 – 1, pentru a învinge cu 4 – 3, în uralele fanilor. Fc Bacău îl are ca președinte pe Cristian Ciocoiu, fost fotbalist la nivelul primului eșalon fotbalistic din România. S-au remarcat în această partidă Mario David și Ianis Podoleanu. Cu toate că în ultima partidă au intrat în tabăra vasluiană rezervele acestea s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Lipsiți de presiunea rezultatului puștii au zburdat pe teren și au administrat un sec 10 – 0 celor de la Artis Botoșani. La competiție mai trebuia să participe și LPS Piatra Neamț, dar aceasta nu a mai ajuns din cauza problemelor financiare.

Din lotul grupei 2008 au făcut parte Luca Lungu, Ianis Podoleanu, Sebastian Roșu, Ștefan Amarandei, Mario David, Alexandru Bozianu, Denis Amarinei, Denis Bulgariu, Ștefan Nechifor, Alex Sima Ciobanu și Matei Adăscăliței.

În ciuda rezultatelor înregistrate, cel mai greu meci al nostru a fost cu echipa din Iași. A fost principala noastră contracandidată, o echipă pe care am mai învins-o dar care ne-a și produs o înfrângere la penalty-uri la Focșani. Știam că nu va fi ușor, dar ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor. Copiii s-au achitat foarte bine de sarcinile de joc și am rezolvat ecuația calificării încă de la debut. Știam că urmează meciuri mai ușoare, dar și că relaxarea sau fluctuațiile de formă ne pot aduce într-o situație incomodă. Cu echipa din Bacău am ratat foarte mult în prima repriză iar ei nu ne-au iertat pe contraatac. Am avut însă forța să revenim, s-a văzut că suntem o echipă puternică. A fost pentru prima oară când a trebuit să remontam această diferență și mă bucur că am izbutit. Sunt încântat de asemenea de cei care au intrat în ultima partidă și au demonstrat că au valoare. Pot deveni certitudini dacă își păstrează concentrarea”, a declarat pentru Est News antrenorul Ciprian Amarandei.

Real Juniorul Vaslui va da piept la Turneul Final cu Star Brăila, Luceafărul Cluj, Atletic Arad, Luceafărul Drobeta Turnu Severin, Inter Star Sibiu, Academia Dani Coman Pitești și Galaktik București. Federația Română de fotbal va comunica locația desfășurării competiției miercuri. Clubul vasluian și-a depus dosarul pentru a găzdui faza finală a Turneului Gheorghe Ene, dar oficialii FRF au hotărât să ofere acest privilegiu unei echipe care nu a găzduit faza zonală.

Mulțumim Primăriei Vaslui, ISJ Vaslui, AJF Vaslui, FRF, dar și sponsorului S.C Plantagro S.A, cu ajutorul căruia am reușit să organizăm acest turneu. Rezultatul pe care îl vom obține în faza următoare va depinde și de forma de moment și oboseala acumulată. Speranțele mele se leagă însă atât de valoarea echipei dar și de faptul că am întâlnit și chiar învins multe dintre adversarele noastre”, ne-a mai declarat Ciprian Amarandei. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: