Home » Justitie » S-a ales cu dosar penal după ce a condus beat și fără permis

S-a ales cu dosar penal după ce a condus beat și fără permis

Marian O., din municipiul Vaslui, este cercetat de Polițiștii Biroului Rutier Vaslui după ce a refuzat să i se recolteze de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a condus fără permis.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost oprit de polițiști în luna noiembrie, când se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Vaslui. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul alcooltest, testare pe care bărbatul a refuzat-o. Marian O. a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde i-a fost solicitată și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă bărbatul a refuzat. Pe numele lui a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru cercetări. Duminică, deși avea permisul de conducere reținut s-a deplasat cu autoturismul pe DJ 245 A, pe raza comunei Lipovăț și a provocat un accident de circulație cu pagube materiale, intrând cu mașina în gardul unui imobil.

Polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Marian O. a fost condus la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost reținut de polițiștii rutieri pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor