Home » Justitie » Dispariție învăluită în mister!

Dispariție învăluită în mister!

de Răzvan CĂLIN

Ionuț Bulgaru, tânărul din comuna Pogana dispărut în urmă cu circa două săptămâni, nu a fost găsit nici în momentul de față.

După 11 zile de căutări febrile, autoritățile din județ nu au reușit să dea de urma lui Ionuț Bulgaru, tânărul în vârstă de 24 de ani, din satul Cârjoani, comuna Pogana, care a dispărut încă de pe 3 decembrie. În primele zile au fost efectuate căutări în teren (în zona Barajului Cuibul Vulturilor, cu preponderență), la care au luat parte peste 100 de persoane – polițiști, jadarmi, lucrători ISU, dar și oameni din localitate, vecini sau prieteni cu dispărutul.

Din păcate, căutările, până în prezent, nu au dat nici un rezultat. Singurele indicii au fost o lanternă și o bâtă ce i-au aparținut tânărului și care au fost găsite în apropiere de Barajul Cuibul Vulturilor. Cu fiecare zi care a trecut, șansele ca Bulgaru să fie descoperit au scăzut din ce în ce mai mult. La un moment dat, căutările au fost făcute și cu mijloace moderne, cum ar fi dronele, ba chiar și un elicopter de la Ministerul Afacerilor Interne.

”Cercetările au fost făcute inclusiv cu aparatură dintr-asta modernă, de genul dronelor telecomandate. Într-o primă fază, a fost folosită doar o dronă, pentru ca ulterior să se utilizeze încă un agregat similar, plus un elicopter. Elicopterul a survolat zona timp de vreo 40 de minute. Din păcate, nu s-a descoperit nimic. E de negăsit! Bine ar fi să fie undeva, plecat, fugit, dar să fie în viață. E păcat să se fi întâmplat altceva, că e băiat tânăr!”, ne-a declarat Maricel Gîfu, primarul comunei Pogana.

În condițiile date, anchetatorii au decis să abordeze căutările într-o altă manieră. Polițiștii iau în calcul acum mai multe variante cu privire la soarta tânărului dispărut. Potrivit spuselor primarului de Pogana, anchetatorii au început să audieze mai multe persoane care ar putea oferi indicii, inclusiv pe Dănuț Pletosu (29 de ani), prietenul lui Bulgaru, ultimul care l-a văzut în viață pe tânăr. Pletosu se pare că va fi supus și unei verificări cu detectorul de minciuni.

”Căutările nu au fost sistate, dar acum se procedează de o altă manieră. Sunt investigații în lucru, fiind luate în calcul mai multe ipoteze. Au fost audiate mai multe persoane. Cercetările vor continua până când acest caz va fi elucidat din toate punctele de vedere”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În seara zilei de 3 decembrie, Bulgaru ar fi plecat cu căruța, împreună cu prietenul său – Dănuț Pletosu, în satul Pogana să cumpere niște baloți cu furaje pentru animale. Nu au găsit și la întoarcere spre Cârjăoani, între Pogana și Bogești au oprit la una din cele două stâni care sunt amplasate acolo. Au crezut că poate vor găsi acolo să cumpere niște furaje. Numai că s-au speriat de câinii de la stână care i-au simțit imediat cum s-au apropiat. Prietenul lui Ionuț a sărit repede în căruță și a luat-o la goană, iar din urmă s-a suit și acesta, din fugă. Dar la un moment dat, a observat că Ionuț nu mai era în căruță. Pletosu le-a spus anchetatorilor că, probabil, Bulgaru a căzut din căruță, fără ca el să observe. Abia mai târziu a realizat că Bulgaru nu mai era alături de el în căruță, susține Pletosu.

Tânărul nu este căsătorit și este cel mai mare din cei cinci copii ai familiei Bulgaru. În sat, sunt cunoscuți ca oameni săraci, dar gospodari și harnici. Își asigură traiul zilnic din muncile agricole și niciodată nu au ridicat probleme de vreun fel în comunitate.

About Tehno Redactor