Home » Social » Peste 400 de absolvenți ai cursurilor organizate de Agenția de Șomaj și-au găsit un loc de muncă în 2016

Peste 400 de absolvenți ai cursurilor organizate de Agenția de Șomaj și-au găsit un loc de muncă în 2016

Peste 400 de absolvenți ai cursurilor profesionale organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui și-au găsit loc de muncă în acest an. Nu mai puțin de 49 de cursuri de formare au fost organizate de agenție în 2016, cu aproape 1.000 de persoane.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui a organizat 49 de cursuri de formare profesională în acest an, la care au fost înscrise 966 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre cei care au mers la cursuri au fost și 13 deținuți de la Penitenciarul Vaslui, din care zece l-au și absolvit.

Tot în 2016, au fost finalizate 52 de cursuri profesionale, majoritatea începute în acest an.

La aceste cursuri au participat 719 șomeri și 628 de absolvenți de liceu sau facultate. Din cele 52 de cursuri finalizate, 16 au fost începute anul trecut, la care au fost înscriși 282 de cursanți și au absolvit 228”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Din cei 145 șomeri care nu au absolvit cursurile finalizate în acest an unii s-au retras din motive de sănătate, o parte s-au angajat și au renunțat la curs, iar alții au fost exmatriculați pentru absente nemotivate. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: