Home » Politic » Gunoiul de sub preșul liberalilor se împute! În goana după putere, primarul Boroș își pierde măștile care l-au consacrat!

Gunoiul de sub preșul liberalilor se împute! În goana după putere, primarul Boroș își pierde măștile care l-au consacrat!

de Simona MIHĂILĂ

Se ascut cuțitele în organizația județeană a PNL, acolo unde eșecul alegerilor parlamentare este aruncat ca pisica moartă dintr-o curte în alta. Cei din conducere ar vrea să pună hoitul în cârca singurului parlamentar cu care s-a ales PNL. Adică Daniel Olteanu, cel împotriva căruia colegii săi cu state vechi și inutile la Parlament au luptat din răsputeri, încă din clipa în care au aflat că șefii de la București, convinși de buna lui prestație în calitate de prefect, l-au vrut cap de listă la Camera Deputaților.

Surse din partid spun că se lucrează intens la o campanie de defăimare a lui Olteanu și că acesta urmează a fi făcut țap ispășitor pentru rezultatul dezastruos al alegerilor în județ. Rezultat decis, pe de o parte, de electoratul captiv al PSD, dar mai cu seamă de cel mai prost organizată campanie electorală dusă în județul Vaslui de către PNL, în ultimii 15 ani.

O campanie incoerentă, nesistematizată, fără mesaj ferm, lipsită de tonus. Dar, înainte de orice, extrem de criticată de organizațiile din mediul rural, acolo unde s-a simțit cel mai acut absența unui plan de acțiune. Chestiuni vitale pentru un partid mare, dar permanent în derivă, și al cărui punct forte nu a fost niciodată disciplina. Pentru un partid ce s-a remarcat, mai degrabă, prin dezbinare, orgolii ieftine și atitudini ipocrite între proprii săi membri.

Cum este și scenariul în derulare din sânul PNL Vaslui, unde în ciuda bezelelor pe care capii partidului le trimit în spațiul public la adresa singurului lor parlamentar, prin comunicate de presă pline de prețuire, pumnalele se ascut cu sârg, în spatele lui Olteanu. O gafă pe care, pesediștii, de exemplu, nu ar comite-o niciodată (aspect important de menționat cu atât mai mult cu cât disciplina de partid, cu bune și cu rele, este unul dintre ingredientele de succes ale longevității PSD în teritoriu).

Primarul Boroș nu vrea sprijinul deputatului PNL Daniel Olteanu! Pretinde că se descurcă singur!

Frustrarea cerberilor liberali a atins cote maxime în ultimele zile, după ce s-a aflat că Olteanu s-a hotărât să candideze la șefia partidului. Șocul a fost cu atât mai mare cu cât mulți dintre primarii PNL din județ și-au manifestat intenția de a-l sprijini.

Viitoarea candidatură a lui Olteanu dă serioase insomnii nu atât lui Nelu Tătaru, cel care asigură interimatul la conducerea PNL, cât mai ales lui Dumitru Boroș, primarul Bârladului și vicepreședintele organizației județene a PNL. Mai nou, el visează să ajungă președinte, cel mai mare din partid!

După eșecul pe care Boroș l-a avut în partid în încercarea disperată de a-l impune pe consilierul Iulian Bîca primul pe lista de candidați la Camera Deputaților în locul lui Olteanu, o nouă victorie a acestuia din urmă, de astă dată la șefia partidului, ar fi pentru primarul Bârladului, lovitura de grație.

Primele reacții belicoase ale lui Boroș au apărut chiar ieri, în cadrul primei conferințe de presă organizată de partid după alegerile de pe 11 decembrie.

O adevărată surpriză din partea unui primar care, în urmă cu 6 luni, imediat după ce a câștigat Primăria Bârlad, cucerea inimile bârlădenilor prin modestie și discurs naiv.

De exemplu, la propunerea primarului comunei Banca, Vasile Vânătoru, ca liberalii să se organizeze ca un nucleu în jurul lui Olteanu pentru ca împreună să înceapă reconstrucția partidului, Boroș a replicat nervos: ”Eu nu am fost cooptat în această discuție despre o reconstrucție a PNL. Eu nu am fost întrebat și nici nu știu dacă este momentul să afirmăm așa ceva în această conferință de presă”.

Starea crescândă de iritare s-a evidențiat după ce Olteanu, la cererea presei, a enumerat câteva dintre problemele județului Vaslui ce vor fi prioritate în mandatul lui de parlamentar. Deputatul s-a referit, printre altele, la urmărirea procesului de atragere a celor 100 de milioane de euro dedicate județului Vaslui, la urmărirea proiectului privind construirea șoselei ocolitoare a Bârladului, precum și a celui de reabilitare a drumului Bârlad – Podul Turcului – Adjud.

Iată răspunsul primarului Boroș la mâna de ajutor – credibilă până la proba contrarie – pe care deputatul Daniel Olteanu vrea să o ofere Bârladului și județului Vaslui: ”Când vorbim despre prioritățile de parlamentar trebuie să facem o disociere între chestiunile de executiv și chestiunile legislative. Activitatea unui parlamentar se rezumă la a iniția legi. Când e vorba de chestiuni administrative ale unui oraș sau județ, acestea sunt în sarcina autorităților locale”.

Hai, nu serios, dom’ primar! Dar în campania electorală, când Dan Marian te ținea de mână și le spuneai alegătorilor să-l voteze și pe el la Senat, când o fi să fie, pentru că va sprijini Bârladul, parcă nu erai așa de principial. Si, dacă ne amintim bine, din același motiv l-ai ținut de mână și pe Olteanu, la patinoar, nu?  Ori crezi că oamenii au uitat?

Vedem, așadar, cum Dumitru Boroș, cel care poza în iunie în omul simplu, care-și asumă ca unică menire ”lupta pentru binele bârlădenilor”, dincolo de orice ambiție politică, nu a reușit să-și țină pe față niciuna dintre măștile care l-au consacrat. De data aceasta, când în joc nu mai este funcția de primar, ci aceea de șef de partid, Boroș nu mai simte nevoia discursului populist și nici pe aceea de a-și ascunde colții.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Boros intr-o zi va trece la psd alaturii de vechii prieteni.Am votat pentru schimbare in acest oras dar nu sa meritat.Acest primar nu a facut nimicdecand sa asezat in fotoliu caldut.Olteanu pentru barlad ca prefect sa interesat cat a reusit.

  2. Interesele proprii sau de grup primeaza în defavoarea alegătorilor. Ăsta este motivului esențial care împiedică bunul mers al lucrurilor.În accepția lor este mai important să își vadă apropiații pe posturile cheie, decât sa-i lase pe cei aleși sa-și facă treaba.

%d blogeri au apreciat: