Home » Invatamant » Anchetă la Liceul ”Ștefan Procopiu”, după ce doi elevi s-au bătut în timpul orei, iar unul din ei a fost internat în spital

Anchetă la Liceul ”Ștefan Procopiu”, după ce doi elevi s-au bătut în timpul orei, iar unul din ei a fost internat în spital

Conducerea Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui a declanșat o anchetă internă după ce un elev  de 15 ani a fost dus cu ambulanța ca urmare a unei altercații cu un coleg, în timpul unei ore de curs. Adolescentul a rămas internat, având probleme grave la un ochi.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, incidentul dintre cei doi elevi, care s-ar fi lovit reciproc, s-a petrecut în timpul unei ore de curs, în condițiile în care profesorul a întârziat la program. La un moment dat, unul dintre adolesenți l-a lovit puternic cu pumnul în ochi pe colegul său, provocându-i leziuni grave. Preluat de către o ambulanță, elevul de 15 ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cadrele medicale luând decizia transferării la o unitate medicală din Iași. Consultată de către un medic specialist, victima conflictului a fost retrimisă la spitalul din Vaslui, unde a rămas internată.

”La nivelul unității de învățământ, s-a dispus o anchetă internă. Din cele declarate de elevul lovit, acesta l-ar fi provocat pe colegul său, incident care s-ar fi petrecut din joacă. Cu toate acestea, comisia de anchetă își va face treaba, iar în final consiliul profesoral va stabili ce sancțiuni se impun în acest caz, după gradul de vinovăție al fiecăruia”, a declarat, miercuri, pentru Est News inspectorul pentru management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Cei doi elevi între care a avut loc altercația sunt în clasa a IX-a la învățământul profesional. Victima este din comuna Zăpodeni și beneficiază de cazare în internatul liceului.

Poliția Municipiul Vaslui a demarat propria anchetă cu privire la acest incident.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: