Home » Justitie » Cum evitați să deveniți ținta hoților

Cum evitați să deveniți ținta hoților

Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui derulează la acest sfârșit de an activități specifice de prevenire și informare a populației cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască și să le adopte pentru prevenirea infracțiunilor sau a comportamentelor neadecvate specifice sărbătorilor de iarnă.

Luna decembrie este destinată în principal cumpărăturilor. Cei mai mulți cetățeni merg în centre comerciale, cumpără cadouri și se aprovizionează cu cele necesare organizării meselor festive de Crăciun și Revelion, frecventând multe locuri aglomerate. Astfel, portofelul lor va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiți cu greu și special pentru această ocazie. Toate aceste aspecte duc implicit la creșterea riscului ca aceștia să devină ținta hoților.

Polițiștii ne oferă o serie de recomandări. Este important să nu purtați portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Banii se țin în buzunarul de la piept sau într-un buzunar cât mai aproape de corp. Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și mai des vizate de hoți. Puteți păstra portofelul și banii în buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar. Acordați atenție persoanelor pe care le vedeți des în preajma dumneavoastră în piață și magazine sau pe stradă. Acordați mai mare atenție poșetei decât plaselor cu cumpărături. Atunci când faceți diverse plăți sau cumpărături, nu scoateți tot teancul de bani, ci numai suma care vă trebuie; indicat ar fi să folosiți card-ul bancar având grijă însă ca în momentul tastării codului PIN să acoperiți tastatura cu cealaltă mână pentru a nu fi observat de cei din jur. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: