Home » Sanatate » Prima reacție a conducerii spitalului bârlădean în cazul fetiței care a murit imediat după ce i s-a refuzat internarea

Prima reacție a conducerii spitalului bârlădean în cazul fetiței care a murit imediat după ce i s-a refuzat internarea

de Ionuț PREDA

Conducerea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad a declanșat o anchetă internă în legătură cu cazul fetiței de 11 ani care a murit pe 20 decembrie, la 45 de minute după ce medicii de la Pediatrie au refuzat să o interneze.

Gabriela Daniș, directorul medical al instituției, ne-a declarat că în situații de urgență, atunci când starea pacienților este gravă, nu se justifică refuzul internării prin invocarea acelei proceduri, motiv pentru care s-a dispus efectuarea unei anchete interne: ”Medicii nu sunt îngrădiți de conducerea spitalului, de sistem sau orice proceduri să refuze să interneze cazurile grave, chiar dacă nu au trecut acele 24 de ore de la ultima externare. Nu știu ce considerente au avut de au refuzat internarea. O să facem anchetă internă, o să le luăm declarații medicilor să vedem cum justifică situația. Într-adevăr, sunt probleme cu decontarea la Casa de Asigurări de Sănătate a cheltuielilor de pe fișele medicale de internare în cazul în care nu se respectă acea procedură, dar, când este vorba de salvat viața unui om, nu trebuie să ne mai gândim la protocoale”.

Reamintim că fetița provenea dintr-un centru pentru copii cu dizabilități și stătuse internată la Pediatrie din cauza multiplelor probleme de sănătate. La câteva ore după externare, din cauză că starea de sănătate i s-a agravat vizibil, reprezentanții centrului s-au întors cu ea la spital. De data aceasta, medicii au refuzat să o mai interneze, pe motiv de procedură. Ei au invocat un protocol care prevede că pacienții nu pot fi reinternați dacă nu au trecut 24 de ore de la ultima externare.

După 45 de minute, fetița a murit. Vom reveni cu amănunte.

Citeste si: Strigător la cer! Ofetiță cu handicap a murit la 45 de minute după ce i s-a refuzat internarea în spitalul bârlădean

About Simona Vasile

3 comments

  1. Nu le mai luati apararea doamna director .Stati 24 de ore pe holul de la CPU si atunci veti simti prin ce trec aici bolnavii si apartinatorii.Cu tomograful ce se mai aude?In ce mileniu va fi pus in functiune?Credem ca politia va trebui sa se sesizeze ,nu mai putem accepta sa murim cu zile la usa acestui CPU.Spital de urgenta doar cu numele.

  2. Ce ancheta interna?Corb la corb nu-si scoate ochii.Ancheta de la minister si politie.
    Se vrea distrugerea acestui spital foarte multa aparatura pentru investigatii medicale adusa cu bani grei ,investigatii care pot fi facute si ambulator zace nefolosita motivandu-se ca sunt defecte si esti trimis..la privat.Oare de ce???Dorm serviciile??

  3. atat va pasa de oameni.

%d blogeri au apreciat: